Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Wall Street: Τα χαμηλά 2 ετών «επισκέφτηκε» ο Nasdaq

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2022

Ο τεχνολογικός κλάδος στο επίκεντρο των πιέσεων

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών διολίσθησε ενδοσυνεδριακά ο Nasdaq σήμερα, με τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, παρασύροντας και την πλειονότητα των τίτλων της Wall Street σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,32% στις 29.202 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,75% στις 3.612 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,04% στις 10.542 μονάδες.

Τα σύννεφα της ύφεσης

Αν και η Wall Street προσπάθησε να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα ενδοσυνεδριακά, η νέα προειδοποίηση για την επικείμενη ύφεση από τον επικεφαλής της JP Morgan ενέτεινε την επιφυλακτικότητα. Ειδικότερα, ο Τζέιμι Ντίμον εκτίμησε ότι η αμερικανική αλλά και η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να βρεθεί σε ύφεση μέχρι τα μέσα του 2023.

Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις, οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι άγνωστες επιπτώσεις της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι ενδείξεις  μιας πιθανής ύφεσης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan.

Εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Αυτήν την εβδομάδα αρχίζει και η περίοδος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του έτους, με τις τέσσερις από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου – την JPMorgan, τη Wells Fargo, τη Morgan Stanley και τη Citi – να ανοίγουν την αυλαία. Η PepsiCo, η Delta και η Domino’s είναι επίσης μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους.  Ο πληθωρισμός θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο, καθώς τα νέα μηνιαία στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

«Η κατεύθυνση της χρηματιστηριακής αγοράς είναι πιθανό να είναι ταραχώδης αυτή την εβδομάδα, διότι είτε η οικονομία και τα εταιρικά κέρδη θα επιβραδυνθούν σημαντικά είτε η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια ακόμη περισσότερο και να τα διατηρήσει υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance. «Δεδομένων των συνθηκών υπό τις οποίες λειτουργούμε, πιστεύουμε ότι είναι συνετό να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για μια ύφεση», πρόσθεσε.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μάλλον δεν θα αλλάξει την κατεύθυνσή της, η οποία δεν είναι άλλη από την αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με τον Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της Allianz. «Μπορούν να σταματήσουν, μπορούν να κάνουν στροφή; Όχι, δεν μπορούν», δήλωσε ο El-Erian. «Δεν μπορούν γιατί τα δεδομένα δεν τους δίνουν αρκετό πράσινο φως, αλλά κυρίως η αξιοπιστία τους έχει πληγεί πολύ σκληρά». Πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος, είναι πιθανό η Fed να υπερβάλει και να οδηγήσει σε ύφεση τις ΗΠΑ.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου