Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός o νέος Μητροπολίτης Ηλείας

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022


Έλαβε 55 ψήφους κατά την τελική ψηφοφορία για την εκλογή του, ενώ στο τριπρόσωπο είχε λάβει 58.

Ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέος Μητροπολίτης Ηλείας.

Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος έλαβε 55 ψήφους κατά την τελική ψηφοφορία για την εκλογή του, ενώ στο τριπρόσωπο είχε λάβει 58.

Ακολουθία το Μεγάλου Μηνύματος του νέου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασ

Ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (κατά κόσμον Αριστείδης Μπαχός), γεννήθηκε στο χωριό Ξυλοκέρα Ηλείας στις 10 Φεβρουαρίου 1954 από αγρότες γονείς τον Γεώργιο και την Μαρία.

Μετά το Δημοτικό στην γενέτειρά του και τις Γυμνασιακές του σπουδές (Γυμνάσιο-Λύκειο) στον Πύργο, φοίτησε για δύο έτη (1973-1975) στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισήλθε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1982.

Στις 13 Ιουλίου 1975 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Λαμπείας υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου, λαμβάνοντας το όνομα Αθανάσιος και το 1976 χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του αυτού Μητροπολίτου.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1982 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και εν συνεχεία προεχειρίσθη σε Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό.

Την 1η Νοεμβρίου 2009 χειροτονήθηκε Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου.

Διετέλεσε από το 1980 Ηγούμενος της Άνω Μονής Δίβρης και από το 1982 Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Προσέφερε τις υπηρεσίας του για πολλά έτη ως Γραμματέας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, έχει τακτικές Ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πύργου και στον Ραδ. Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Με πληροφορίες από: orthodoxianewsagency.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου