Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση των μελών της αδελφοποίησης Lowell – Καλαμάτα. Απολογισμός και μέλλον.

  Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2022

Συναντήθηκε χθες, Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, η επταμελής επιτροπή που επισκέφθηκε πρόσφατα την Καλαμάτα (21-28 Σεπτεμβρίου) όπου συζητήθηκαν τόσο τα αποτελέσματα της επίσκεψης όπως και τι μέλει γενέσθαι στο μέλλον.

Η συνάντηση έγινε με μεσημεριανό φαγητό στο Λόουελ και συμμετείχαν όλα τα μέλη της επίσημης αποστολής: Sokhary Chau, Δήμαρχος, WilliamBillSamaras πρώην Δήμαρχος, Edward Kennedy, Γερουσιαστής Μασσαχουσέτης Πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για θέματα Τουρισμού, Arlene Parquette, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Lowell (U Mass, Lowell), η Dr. Judith Hogan, Πρύτανης του Middlesex College, Βασίλειος Καυκάς, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων, Νέας Αγγλίας και Δημήτριος Ματθαίος, Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Εκτός της επταμελής Επιτροπής συμμετείχαν και μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας: Κώστας Τραβαγιάκης Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Β’ Αντιπρόεδρος και Δρ. Μαίρη Δελιχάτσιος Β’ Γραμματέας.  Δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν οι: Τάκης Λαμπρόπουλος Ταμίας και Όλγα Φώτου Γραμματέας.

Στην παρουσίαση ο κ. Καυκάς είπε:  "Κύριε Δήμαρχε, κύριε Γερουσιαστή, κυρίες και κύριοι, κάναμε το πρώτο κεφάλαιο της αδελφοποίησης τον Απρίλιο του 2022 όταν ο Δήμαρχος και η Αποστολή της  Καλαμάτας ήρθε στο Lowell.  Το δεύτερο κεφάλαιο ήταν η επίσκεψή μας στην Καλαμάτα που έγινε με επιτυχία.  Το θέμα είναι που πάει από δω και πέρα;Και συνέστησε στο Δήμαρχο του Λόουελ να δημιουργήσει μία Επιτροπή που σε συνδυασμό, επικοινωνία και συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας προχωρήσουν το θέμα για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.  "Η Ομοσπονδία πρωτοστάτησε και σας έφερε σε επαφή.  Τώρα είναι ώρα να παραλάβετε την δάδα και να προχωρήσετε."

Το πόρισμα που βγήκε είναι ότι η επίσκεψη στην Καλαμάτα εστέφτει από επιτυχία και πρέπει σύντομα να γίνουν διάφορες ενέργιες που θα συνεχίσει η αδελφοποίηση.

Ο Δήμαρχος κ. Τσάο ο οποίος ήρθε προετοιμασμένος στη συνάντηση αφού ευχαρίστησε τα μέλη της αποστολής στην Καλαμάτα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Ομοσπονδία για την οργάνωση και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και όρισε την Τρίτη 1η Νοεμβρίου στις 5:30μμ στην αίθουσα του Δημάρχου στο Δημαρχείο του Λόυελλ προσκληθεί το κοινό όπου θα γίνει προβολή του υλικού που συγκεντρώθηκε στη Καλαμάτα και την Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία, Ελληνικό Κοινοβούλιο, συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη).  Την ίδια ημέρα στις 6:30μμ η Επιτροπή θα παρουσιαστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γίνει τοποθέτηση και τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Καλαμάτα.

Το Πανεπιστήμιο του Λόουελ (University of Massachusetts) και το κολέγιο Middlesex College θα προωθήσουν προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει, ανταλλαγή φοιτητών, ανταλλαγή καθηγητών, υποτροφίες, τεχνογνωσία και άλλα. 

Μέχρι στιγμής επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για προϊόντα και υπηρεσίες.  Ο τουρισμός, η ιστορία και η αρχαιολογία θα παίξει το δικό της ρόλο.

Σήμερα το πρωί τα μέλη της επταμελούς επιτροπής συμμετείχαν σε ανοικτή ακρόαση στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του WCAP 980AM του Lowell.  Να σημειώσουμε ότι σε δήλωση του από το ραδιόφωνο ο κ. Δημήτρης Ματθαίος είπε ότι βάζει τα πρώρα $1,000 για την δημιουργία υποτροφιών για φοιτητές αυτού του προγράμματος αδελφοποίησης!

Το εγχείρημα της αδελφοποίησης του Lowell – Καλαμάτα έχει γίνει αποδεκτό θετικά από τις δύο πόλεις και όχι μόνο ενώ η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων έχει πάρει πολλά συγχαρητήρια για την ουσιαστική οργάνωση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Να σημειώσουμε ότι και άλλες πόλεις που έχουν υπογράψει αδελφοποιήσεις με το Λόουελ ζητούν από την Ομοσπονδία να καθίσουν στο τραπέζι και να πάρουν πληροφορίες πως θα αναβαθμίσουν τις σχέσεις τους με την ιστορική πόλη της Μασαχουσέτης και ζητούν από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας να τους καθοδηγήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου