Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Επέστρεψε η αποστολή της Αδελφοποίησης Lowell – Καλαμάτα, Μέρος #7. Τελευταίο.

   Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Φεύγουμε λοιπόν από τη Βουλή των Ελλήνων γύρω στις 3:15μμ.  Ο Δήμαρχος του Lowell  θέλει να κεράσει την ομάδα έναν καφέ απέναντι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. 

Η κούραση των τελευταίων ημερών και ο ελάχιστος χρόνος ύπνου έχει αρχίσει να με επιρεάζει.  Κυριολεκτικά σέρνω τα πόδια μου στο απέναντι τετράγωνο και μπαίνουμε στο ξενοδοχείο.  Καθόμαστε σε δύο τραπέζια και παραγγέλνω έναν διπλό ελληνικό σκέτο καφέ.  Πρέπει να κρατηθώ για ακόμα μερικές ώρες. 

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ

Η κ. Κέλλυ Μακροπούλου μου δείχνει στο βάθος της αίθουσας.  Είναι η κ. Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ όπου πίνει το καφέ/τσάι της με δύο κυρίες.  Σκέφτηκα να πάω να της μιλήσω αλλά είναι συνεχώς στο τηλέφωνο. 

Όπως είπα και χθες έχει αλλάξη η συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη κ. Τσούνη κατά μισή ώρα και δεν θα γίνει στην πρεσβεία αλλά στην πρεσβευτική κατοικία οπότε έχουμε σχεδόν μία ώρα.

Στις 4:00 βγαίνουμε έξω από το ξενοδοχείο και παίρνουμε ταξί με προορισμό την κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη.  Στο ταξί είμαι με τον Γερουσιαστή Κέννεντυ και την σύζυγό του.  Μαέστρος ο οδηγός του ταξί που λέει ότι είναι από την Καλαμάτα.  Μας αναγνωρίζει αμέσως από τα μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας.  Θέλει να βγάλει φωτογραφίες μαζί μας.

Το μποτιλιάρισμα στην Βασιλίσσης Σοφίας είναι μεγάλο.  Ο Καλαματιανός οδηγός  ξέρει τα σοκάκια και φτάνουμε πρώτοι από τους υπόλοιπους της συνοδείας.

Η Ελληνική αστυνομία με στολή και αστυνομικό αυτοκίνητο είναι ακριβώς απέναντί από την μεγάλη καγκελόπορτα της κατοικίας του Αμερικανού Πρέσβη.  Έξω και μέσα από την καγκελόπορτα αρκετοί της μυστικής υπηρεσίας.  Περιμένουμε λίγα λεπτά έως έρθουν και τα άλλα ταξί και με τα διαβατήρια ανά χείρας, γίνεται ο έλεγχος.

Περνάμε τον έλεγχο και μπαίνουμε μέσα στο compound.  Περπατάμε σιγά προς την κατοικία του Πρέσβη των ΗΠΑ που είναι ο Ελληνο-Αμερικάνος Γεώργιος Τσούνης.  Όταν πέρασαν όλοι των έλεγχο εντείνουμε το βήμα μας και φτάνουμε στη βεράντα όπου μας περιμένουν άνθρωποι της πρεσβείας και αναψυκτικά. 

Καθόμαστε στους καναπέδες και σε λίγο νάσου και ο Αμερικανός Πρέσβης με μπλε κουστούμι και άσπρο πουκάμισο.  Χωρίς γραβάτα.  Το προηγούμενο βράδυ είχε δείπνο με τον Αλέξη οπότε να ένας λόγος να μη φοράει γραβάτα.  Αρχίσαμε να μιλάμε στα Ελληνικά αλλά από σεβασμό στα μέλη της αποστολής μας γρήγορα γυρίσαμε στα αγγλικά.

Σύστησα έναν έναν/μία-μία της αποστολής.  Ζήτησε από το 14χρονο Mathew Chau, γιό του δημάρχου, να καθίσει δίπλα του.  Οι άλλοι καθίσαμε κυκλικά στους καναπέδες.

Η επίσημη αποστολή
Από αριστερά: William Samaras, Arlene Parquette, Edward Kennedy, Sokhary Chau, George Tsunis, Vasilios "Bill" Kafkas, Judith Hogan, Dimitrios Mattheos

Κατ’ αρχήν τον ευχαρίστησα που μας δέχτηκε σε μικρό χρονικό διάστημα και τα αναφέρθηκα για την αδελφοποίηση Lowell – Καλαμάτα.  Τα ήξερε όλα! 

Συνεχάρη την αντιπροσωπεία και συνεχάρη και την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για την πρωτοβουλία της.  Μας είπε ότι έχει έρθει πολλές φορές στη Βοστώνη αλλά και στο Lowell.  Ακόμα, ότι η οικογένειά του έχει επιχείρηση στο New Hampshire. 

O Πρέσβης κ. Τσούνης με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Βοστώνης

Μιλήσαμε για τις θετικές προκλήσεις που ανοίγει η αδελφοποίηση των δύο ιστορικών πόλεων και μας έδωσε τη γνώμη του σε αρκετά θέματα.  Μίλησε με τον πολιτειακό γερουσιαστή κ. Κέννεντυ, τον Δήμαρχο κ. Τσάο, τον πρώην Δήμαρχο κ. Σαμαρά, με τον κ. Δημήτρη Ματθαίο και με τις κ.κ. Arlene Parquette, Αντιπρόεδρο από το U. Mass, Lowell και την Πρύτανη Judith Hogan, (Dean) Middlesex College.

Η επίσημη αποστολή εντός της πρεσβευτικής κατοικίας

Κάναμε κουβέντα για την Αμερική, την Ελλάδα και τις σχέσεις και την ευρύτερη περιοχή.  Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρομαι.

Η αρχική συνάντηση στην Πρεσβεία ήταν για 15-20 λεπτά.  Εδώ φτάσαμε κοντά τις 2 ώρες!  Πήγαμε μέσα όπου υπογράψαμε το βιβλίο των επισκεπτών.

Όλη αντιπροσωπεία με τον Αμερικανό Πρέσβη

Μίλησε για τα παιδιά του και την οικογένειά του.

Υποσχέθηκε ότι την άλλη φορά που θα επισκεφθεί τη Βοστώνη και το New Hampshire θα πιούμε καφέ στο Chelmsford.

Πριν φύγουμε έβγαλε φωτογραφίες μαζί μας εντός και εκτός της κατοικίας και μας
έδωσε ένα μικρό αναμνηστικό δώρο.

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο όπου αποσυρθήκαμε στα δωμάτιά μας και τακτοποιήσαμε τις βαλίτσες.

Στις 8:30μμ πήγαμε για το τελευταίο φαγητό της αποστολής στην Αθήνα στο εστιατόριο ΘΑΝΑΣΗΣ στου Ψυρή.  Ο λεβέντης Ηπειρώτης ιδιοκτήτης και το προσωπικό έκαναν το παν να μας εξυπηρετήσουν.  Ο καθένας και κάθε μία στην αποστολή, αλλά, και οι συνοδοί μίλησαν και έκαναν απολογισμό του ταξιδιού.  Τα πάντα ήταν θετικά.  Τελειώσαμε κοντά τα μεσάνυκτα.

Συνάντηση με το Σήμαρχο Αθηναίων
Από αριστερά: Κώστας Τραβαγιάκης Α' Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Κώστας Μπακογιάννης Δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλειος Καυκάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βοστώνης, Δημήτριος Ματθαίος μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Βοστώνης

Το πρωί της Τετάρτης, 28 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον κ. Δημήτρη Ματθαίο περπατήσαμε στο Δημαρχείο της Αθήνας όπου συναντήσαμε τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας της Βοστώνης κ. Κώστα Τραβαγιάκη οποίος μόλις ήρθε αεροπορικώς από την Κρήτη και στη συνέχεια συναντήσαμε τον Δήμαρχο της Αθήνας κ. Κώστα Μπακογιάννη και μιλήσαμε για την Αδελφοποίηση Βοστώνης-Αθήνας.  Αυτά θα τα πούμε στο μέλλον.

Η αποστολή επέστρεψε στη Βοστώνη την ίδια ημέρα.  Όλοι κουρασμένοι αλλά νομίζω ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα το οποίο ναι μεν ήταν πολύ κουραστικό ήταν όμως κάτι που όλα πήγαν καλά.

Από εδώ και στο εξής είναι θέμα του Lowell και της Καλαμάτας για την συνέχεια.  Το γεγονός ότι τα Πανεπιστήμια και το Κολλέγιο άνοιξαν δίαυλους επικοινωνίας, το γεγονός ότι επιχειρηματίες εκτός της αποστολής πήγαν στην Καλαμάτα και τόσα άλλα που λόγο χώρου δεν μπορώ να αναφερθώ μας κάνουν να πιστεύουμε ότι καλά πράγματα μπορούν να γίνουν στο μέλλον.

Δεν είναι το τέλος αλλά μία καλή αρχή.  Το ευχόμαστε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γνωστούς και σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.  Ήταν ένα εγχείρημα που συμπληρώθηκε το Πρώτο και Δεύτερο κεφάλαιο.  Καλή συνέχεια.

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου