Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Bloomberg: Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (βίντεο)

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022

Για την εκτόξευση του πυραύλου, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα, χρησιμοποιήθηκε μια κινητή πλατφόρμα κοντά στο λιμάνι της πόλης Ριζούντα

Bloomberg: Η Τουρκία προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου (βίντεο)

Η Τουρκία προχώρησε σήμερα σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Για την εκτόξευση του πυραύλου, η οποία πραγματοποιήθηκε γύρω στις 7 π.μ. τοπική ώρα, χρησιμοποιήθηκε μια κινητή πλατφόρμα κοντά στο λιμάνι της πόλης Ριζούντα, τόνισαν πηγές, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένες να σχολιάσουν. Το βλήμα πέταξε για 561 χιλιόμετρα (350 μίλια) και έπεσε στα ανοιχτά της Σινώπης.

Το μυστικό πυραυλικό πρότζεκτ με την ονομασία «Tayfun», ή «Typhoon» στα τουρκικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Η Προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη εγχώριων όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το εν λόγω πρότζεκτ.

Το 2019 η Τουρκία παρέλαβε τους S-400, δύο χρόνια μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος. Η Άγκυρα ήλπιζε ότι η συνεργασία αυτή θα τη βοηθούσε να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικής άμυνας. Για την αγορά των S-400, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία και την απομάκρυναν από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35.

Mε πληροφορίες από Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου