Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή της Λιζ Τρας

Σάββατο, 22/10/22
H αρχηγός της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων γίνεται η πρώτη υποψήφια που διεκδικεί επίσημα το πρωθυπουργικό χρίσμα.
DAN KITWOOD VIA GETTY IMAGES

Η Πένι Mόρντοντ έγινε η πρώτη υποψήφια που ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή της να αντικαταστήσει τη Λιζ Tρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων, που ήρθε τρίτη στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι θα προσφέρει μια «νέα αρχή» και ένα «ενωμένο κόμμα».

Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται επίσης να είναι υποψήφιος, αλλά δεν έχει ακόμη δηλώσει επίσημα την υποφηφιότητα του. Ο Μπόρις Τζόνσον πιστεύεται επίσης ότι σκέφτεται μια δραματική επιστροφή στο Νο.10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να εξασφαλίσουν την υποστήριξη 100 βουλευτών των Τόρις για να μπουν στην εκλογική λίστα διαδοχής, με τον νικητή να αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

«Με ενθάρρυνε η υποστήριξη από συναδέλφους που θέλουν μια νέα αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και μια ηγεσία για το εθνικό συμφέρον», είπε.

«Θα είμαι υποψήφια για να γίνω ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος και η Πρωθυπουργός σας – για να ενώσω τη χώρα μας, να εκπληρώσω τις υποσχέσεις μας και να κερδίσω τις επόμενες γενικές εκλογές.»

Η HuffPost UK αναφέρει ότι η Mόρντοντ συναντήθηκε με τον Τζέρεμι Χαντ την Παρασκευή και του υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει Υπουργός Οικονομικών εάν κερδίσει την ηγεσία. Μια πηγή είπε ότι η «πρώτη προτεραιότητά της» ήταν η «οικονομία και το Υπουργείο Οικονομικών».

Ο Χαντ πρόκειται να παραδώσει το πολυαναμενόμενο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο στις 31 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα οι σύμμαχοι του Μπόρις Τζόνσον βγήκαν δημόσια για να υποστηρίξουν την προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να επιστρέψει.

Οι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου Τζέικομπ Ρις-Μογκ, Μπεν Ουάλας και Σάιμον Κλαρκ είπαν ότι στηρίζουν τον Τζόνσον.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέσι Νόρμαν υποστήριξε ότι η επιλογή του πρώην πρωθυπουργού θα ήταν «απολύτως καταστροφική».

Παρομοίως, ο βετεράνος βουλευτής, σερ Ρότζερ Γκέιλ, επί μακρόν επικριτής του Τζόνσον, προειδοποίησε ότι εάν τελικά ο Τζόνσον νικήσει, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ένα ”κύμα παραιτήσεων” από βουλευτές των Τόρις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου