Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης σε Ερντογάν στο δείπνο ηγετών: Να μην αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών

 Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022


Ένταση υπήρξε πριν από λίγο στο δείπνο ηγετών στην Πράγα, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίο Ερντογάν.

Ένταση υπήρξε πριν από λίγο στο δείπνο ηγετών στην Πράγα, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.

Άμεση ήταν απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην επίθεση του Τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα, του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς ακραία ρητορική.

Έμμεσες, αλλά σαφείς, ήταν οι αιχμές προς την Άγκυρα και του Πρωθυπουργού, κατά την άφιξή του στην άτυπη Σύνοδο της Πράγας, νωρίτερα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τα τραγικά ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, “φωτογραφίζοντας” ουσιαστικά τη στάση της τουρκικής ηγεσίας που αγνοεί επιδεικτικά τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξαλείψουμε εντελώς τα δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πιθανότητες για μία απευθείας συνάντηση στην Πράγα του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο παραμένουν απειροελάχιστες, γεγονός που φάνηκε και στην “οικογενειακή” φωτογραφία της άτυπης Συνόδου, με τους δύο άνδρες να μην ανταλλάσσουν ούτε βλέμμα και να βρίσκονται σε απόσταση.

Εν μέσω αυτού του τεταμένου κλίματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει την Παρασκευή, τους 27 για την κλιμάκωση της ακραίας ρητορικής της Τουρκίας.

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια. Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη» τονίζει.

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου