Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Σταμάτης Κόκοτας: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδιστή – Φωτογραφίες από την κηδεία

 Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Η κηδεία του γίνεται με δαπάνη του δήμου Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης

Σταμάτης Κόκοτας: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδιστή – Φωτογραφίες από την κηδεία | tovima.gr

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν σήμερα τον μεγάλο τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 2/10 στα 85 του.

Η κηδεία του γίνεται με δαπάνη του δήμου Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς ο τραγουδιστής ήταν κάτοικος της περιοχής αλλά και παλιός δημοτικός σύμβουλος.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν στείλει στεφάνια είναι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Δείτε εικόνες από την κηδεία

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος  Ζωγράφου έβγαλε ανακοίνωση λίγο το τελευταίο αντίο στον μεγάλο τραγουδιστή, ανακοινώντας πως η κηδεία θα τελεστεί ως φόρος τιμής στον τραγουδιστή.

«Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου, θα τελεστεί, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στις 12:30μ.μ. η κηδεία του τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ανέλαβε την πρωτοβουλία να γίνει με δημοτική δαπάνη η κηδεία του Σταμάτη Κόκκοτα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς του Ζωγραφιώτη καλλιτέχνη στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή του τόπου μας. Μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ζωγράφου, η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε να ενισχύσει με σημαντικό ποσό τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζωγράφου στη μνήμη του αείμνηστου Σταμάτη».

Φίλοι και συγγενείς έσπευσαν να αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά τον Σταμάτη Κόκοτα βαθιά συγκινημένοι με το τελευταίο αντίο.

Ο επιχειρηματίας Αργύρης Παπαργυρόπουλος ανέφερε: «Δεν βρίσκω λόγια για τον Σταμάτη Κόκοτα. Έφερε έναν αέρα κοσμοπολίτικο στη διασκέδαση, είχε βελούδινη φωνή. Όταν παρουσιάστηκε στο θέατρο, πήγαινε η Αστυνομία να τον βγάλει, τόσο κόσμο είχε».

Ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι βαθιά λυπημένος με την απώλεια του επιτυχημένου τραγουδιστή. Ο Γιώργος Νταλάρας ανήρτησε αμέσως μετά την είδηση του θανάτου:

«Ο Σταμάτης Κόκοτας συνέδεσε τη μουσική του πορεία και τη φωνή του με τη χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού στις δεκαετίες του ‘60 και ‘70 κυρίως. Σπουδαίοι συνθέτες του εμπιστεύθηκαν τραγούδια τους και ορισμένα από αυτά θα παραμείνουν κλασικά στην ιστορία του τραγουδιού. Δεν συνεργαστήκαμε ποτέ αλλά γνωρίζω πως ήταν ένας καλός, ευγενής και γενναιόδωρος άνθρωπος.

Μαζί του, σχεδόν κλείνει μια ολόκληρη εποχή…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου