Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΚΥΡΑ. Νέα σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του και τον ομογενή πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργο Τσούνη.

   Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, 2022

«Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα να ξέρει πως αυτά που κάνει δεν έχουν όφελος στις ΗΠΑ ούτε στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ πρέπει να επιστρέψουν στην ισορροπία», είπε ο κ. Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TVNET προσθέτοντας ότι «όποιος και να απειλεί την Τουρκία ισχύει το ‘μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά’».

Και ο Τσαβούσογλου συνέχισε επαναλαμβάνοντας τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Αγκυρας: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων που υπογράφηκαν για την ειρήνη. Ο λόγος αποστρατιωτικοποίησής τους ήταν αυτός. Για τη συνέχιση της ειρήνης πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αρα θέλει σύγκρουση, δεν θέλει ειρήνη. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί από εμάς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επαναλαμβάνοντας ότι «στην Θράκη υπάρχει καταδίωξη, καταπίεση, δεν υπάρχει θρησκευτική ελευθερία».

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, σε συνέδριο του του Economist στην Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.(PATERAKISPHOTO/ΝΙΚΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ/EUROKINISSI)

Ακολούθως ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο λέγοντας ότι «με τη Λιβύη είχαμε υπογράψει συμφωνία και το 2019. Μας λένε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμότητα να υπογράψει. Αλλά η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Αίγυπτος έχουν υπογράψει διάφορα μνημόνια με την κυβέρνηση της Λιβύης».

Επίσης, είπε ότι «ο Ντμιέμπα [σ.σ. ο πρωθυπουργός της Λιβύης) λένε πως δεν έχει αρμοδιότητα, αλλά στον ΟΗΕ αυτόν καλούν. Σε όλες τις χώρες ή καλούν αυτόν ή την υπουργό Εξωτερικών. Η Αίγυπτος είπε την αντίρρησή της για τη νομιμότητα της κυβέρνησης, δεν είπε κάτι εναντίον της συμφωνίας».


Και εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση σε βάρος της Ελλάδας λέγοντας: «Η Ελλάδα σε κάθε θέμα κάνει το ίδιο. Εκφράζει τις ενστάσεις της πάλι. Είναι σε κατάσταση λύπησης. Ο κόσμος τούς βαρέθηκε. Η συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει τις έρευνες στην ξηρά, στη θάλασσα, υπεράκτιες έρευνες κτλ. Εσάς τι σας νοιάζει; Αν υπήρχε ένα σημείο που περιελάμβανε μια συγκεκριμένη περιοχή πως είναι συζητήσιμη για εκείνους. Ο σημαντικότερος παίκτης στη Λιβύη είναι η Τουρκία».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «H Ελλάδα είναι ενοχλημένη επειδή η Τουρκία είναι παγκόσμιος παίκτης. Δεν το χωνεύουν αυτό. Η Ελλάδα όλο κατηγορεί την Τουρκία πως δεν συμμετέχει στις κυρώσεις. Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Η Ελλάδα πανικοβλήθηκε με τις επιστολές μας, που εξηγήσαμε πως αυτό το θέμα έχει άμεση σχέση με την κυριαρχία των νησιών. Καλώ την Ελλάδα να άρει την έντασή της, να οδηγηθεί το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Διεθνές Δικαστήριο. Η Ελλάδα λέει ψέματα. Η Ελλάδα διεκδικεί 10 μίλια εναέριου χώρου, ενώ έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα. Για τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης έχει άδικο. Αρχισαν να λένε βλακείες μετά τις επιστολές μας. Εντός της Ε.Ε προσπαθεί να κινητοποιήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

«Λέμε στην Ελλάδα πως αν λες ‘πίσω μου είναι οι ΗΠΑ και η ΕΕ’, τότε θα σου πούμε ‘καλημέρα’ (το λέει στα ελληνικά) να ξυπνήσεις από τον ύπνο, όλα αυτά δεν σε ωφελούν».

Και κατέληξε: «Επιχείρησες να πάρεις τα τουρκικά εδάφη, σε ρίξαμε στη θάλασσα και δεν το χώνεψες ακόμα. Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο και μετά εμείς απαντάμε πολλαπλάσια».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου