Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

«Προσέβαλαν» τον Ερντογάν στη σουηδική τηλεόραση και το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022

Τι αναφέρθηκε σε σατιρική εκπομπή.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Σουηδό πρέσβη λόγω «προσβλητικού περιεχομένου» για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που προβλήθηκε στη σουηδική κρατική τηλεόραση, μετέδωσε την Τετάρτη το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ νωρίτερα μέσα στο έτος, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι τώρα 28 από τα 30 κοινοβούλια των μελών έχουν δώσει έγκριση, μα η Τουρκία έχει εκφράσει προβληματισμούς.

Στον Σουηδό πρέσβη Στάφαν Χέρστρομ ειπώθηκε πως οι «ασεβείς και άσχημες εκφράσεις και εικόνες» για τον Ερντογάν και την Τουρκία ήταν απαράδεκτες, σύμφωνα με το Anadolu.

Η κίνηση αυτή έλαβε χώρα καθώς σουηδική αντιπροσωπεία συναντά τουρκική στην Άγκυρα για συζητήσεις πάνω σε λεπτομέρειες για την έκδοση ατόμων που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες, κάτι για το οποίο η Άγκυρα λέει ότι αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον υποβάθμισε τη σημασία της σατιρικής εκπομπής για την οποία διαμαρτυρήθηκε η Άγκυρα, και είπε ότι δεν πίστευε πως θα έβλαπτε τις προοπτικές ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Νομίζω πως αυτό που είναι σημαντικό για την Τουρκία είναι, φυσικά, να τηρήσουμε τη συμφωνία που κάναμε» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η εβδομαδιαία σατιρική εκπομπή «Swedish News», που τακτικά σατιρίζει Σουηδούς και διεθνείς πολιτικούς, κορόιδευε τον Ερντογάν για καταγγελίες περί παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ολοκλήρωνε το απόσπασμα φωνάζοντας «ζήτω η δημοκρατία!». Η εκπομπή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ξένες αρχές και στο εξωτερικό, με την κινεζική πρεσβεία στη Στοκχόλμη να απαιτεί συγγνώμη το 2018 για αυτό που χαρακτήριζε ως ρατσιστική απεικόνιση Κινέζων πολιτών.

huffpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου