Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Κερδίζουν έδαφος οι Ρεπουμπλικανοί, καθώς οι ψηφοφόροι εστιάζουν στην Οικονομία

 Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές να είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα, οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι, ιδίως οι γυναίκες, στρέφονται προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, παρά την εστίαση των Δημοκρατικών στα δικαιώματα των αμβλώσεων. Ακόμα, η αποδοκιμασία προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να πλήττει το κόμμα του.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει δημοσκόπηση των «New York Times»/«Siena College», η οποία επισημαίνει ότι οι Ρεπουμπλικανοί εισέρχονται στις τελευταίες εβδομάδες της αναμέτρησης για τον έλεγχο του Κογκρέσου με ένα μικρό αλλά διακριτό πλεονέκτημα, καθώς η οικονομία και ο πληθωρισμός έχουν αναδειχθεί σε κυρίαρχα ζητήματα ανησυχίας, δίνοντας ώθηση στο κόμμα να ανακτήσει την εξουσία από τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 49% των πιθανών ψηφοφόρων σκοπεύει να ψηφίσει κάποιον Ρεπουμπλικάνο για να τους εκπροσωπήσει στο Κογκρέσο στις 8 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με το 45% που σκοπεύει να ψηφίσει έναν Δημοκρατικό. Το αποτέλεσμα αποτελεί βελτίωση για τους Ρεπουμπλικανούς από τον Σεπτέμβριο, όταν οι Δημοκρατικοί είχαν προβάδισμα μίας μονάδας μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων στην τελευταία δημοσκόπηση των «Times»/«Siena».

Με τον πληθωρισμό να είναι αμείλικτος και το χρηματιστήριο σταθερά σε πτώση, το ποσοστό των πιθανών ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι οι οικονομικές ανησυχίες είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Αμερική έχει εκτοξευθεί από τον Ιούλιο στο 44% από 36% – πολύ υψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. Και οι ψηφοφόροι που ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία προτιμούν συντριπτικά τους Ρεπουμπλικάνους, με διαφορά μεγαλύτερη από δύο προς ένα.

Τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί έχουν συγχωνευτεί σε μεγάλο βαθμό πίσω από τους υποψηφίους του κόμματός τους για το Κογκρέσο. Ωστόσο, η δημοσκόπηση έδειξε ότι οι Ρεπουμπλικανοί άνοιξαν προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των κρίσιμων ανεξάρτητων ψηφοφόρων, σε σύγκριση με ένα πλεονέκτημα τριών μονάδων για τους Δημοκρατικούς τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι κινήθηκαν προς τους Ρεπουμπλικανούς.

Η μεγαλύτερη αλλαγή προήλθε από γυναίκες που προσδιορίστηκαν ως ανεξάρτητες ψηφοφόροι. Τον Σεπτέμβριο ευνόησαν τους Δημοκρατικούς κατά 14 μονάδες. Τώρα, οι ανεξάρτητες γυναίκες υποστήριξαν τους Ρεπουμπλικανούς κατά 18 μονάδες – μια εντυπωσιακή αλλαγή δεδομένης της πόλωσης του αμερικανικού εκλογικού σώματος και του πόσο έντονα έχουν επικεντρωθεί οι Δημοκρατικοί σε αυτήν την ομάδα και στην απειλή που αποτελούν οι Ρεπουμπλικανοί για τα δικαιώματα των αμβλώσεων. Η έρευνα έδειξε ότι η Οικονομία παρέμεινε ένα πολύ πιο ισχυρό πολιτικό ζήτημα το 2022 από τις αμβλώσεις.

«Στρέφομαι περισσότερο προς τους Ρεπουμπλικανούς γιατί νιώθω ότι είναι πιο προσανατολισμένοι προς τις επιχειρήσεις», είπε η Ρόμπιν Ακερμαν, (Robin Ackerman) μία 37χρονη Δημοκρατική και υπάλληλος στεγαστικών δανείων που ζει στο Νιου Καστλ Ντελαγουέαρ, και σχεδιάζει να ψηφίσει Ρεπουμπλικανούς αυτό το φθινόπωρο.

Η κ. Ακερμαν είπε ότι διαφωνεί «1.000 τοις εκατό» με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ανατρέψει το Roe v. Wade και να σβήσει το εθνικό δικαίωμα στην άμβλωση. «Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει πραγματικά με την απόφασή μου», είπε για την φθινοπωρινή της ψήφο. «Ανησυχώ περισσότερο για άλλα πράγματα».

Οι πρώτες ενδιάμεσες εκλογές σε μία προεδρία είναι ιστορικά προκλητική για το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και οι Δημοκρατικοί πλησιάζουν αυτή με έναν πρόεδρο που έχει ποσοστό αποδοκιμασίας 58%, συμπεριλαμβανομένου του 63% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Οι Δημοκρατικοί δεν έχουν κανένα περιθώριο λάθους το 2022 – με τη μικρότερη πλειοψηφία στη Βουλή και μια Γερουσία 50-50, όπου η ανατροπή μιας μόνο έδρας σε αυτή την αίθουσα θα απέφερε πλειοψηφία Ρεπουμπλικανών. Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν την ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν και να ξεκινήσουν μια σειρά ερευνών για τη διακυβέρνηση και την οικογένειά του εάν αναλάβουν την ευθύνη είτε της Βουλής, είτε της Γερουσίας.

Η πρόσθετη πρόκληση για τους Δημοκρατικούς είναι η ένταση της δυσαρέσκειας του εκλογικού σώματος με τον πρόεδρο: Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων αποδοκίμασε έντονα τη δουλειά που έκανε ο κ. Μπάιντεν και το 90 τοις εκατό αυτών των ψηφοφόρων σχεδίαζαν να στηρίξουν έναν Ρεπουμπλικανό για το Κογκρέσο.

Οι Δημοκρατικοί στην πραγματικότητα προσελκύουν την υποστήριξη του 50% των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι «κάπως αποδοκιμάζουν» τον κ. Μπάιντεν. Αυτά είναι καλά νέα για τους Δημοκρατικούς – προς το παρόν.

Πηγή: «New York Times», ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου