Η περιοχή όπου το σώμα τείνει να αποθηκεύει το περισσότερο λίπος, ειδικά στην περίπτωση των γυναικών είναι τα πόδια, συγκεκριμένα γύρω από τους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές απλές συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να συρρικνώσετε το λίπος στα πόδια σας χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και ενέργεια σε δύσκολες προπονήσεις που δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Οι… «ύπουλες» 100 θερμίδες

Το λίπος μπορεί να συσσωρευτεί στο κάτω μέρος του σώματος πολύ πιο γρήγορα από όσο συνειδητοποιούμε, με την κατανάλωση επιπλέον 100 θερμίδων καθημερινά να μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε 10 επιπλέον κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

Δυστυχώς, οι γυναίκες τείνουν να αποθηκεύουν το επιπλέον βάρος στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς. Μερικές όμως απλές συνήθειες που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά για την υγεία σας, μειώνοντας πιο γρήγορα τα επίπεδα του λίπους στο σώμα.

Τρώμε λιγότερο από όσο «καίμε»

Το να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε είναι μακράν ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να χάσετε λίπος. Ενώ είναι αλήθεια ότι δεν μπορείτε να το μειώσετε τοπικά, εάν παρατηρήσετε ανεπιθύμητο λίπος στο κάτω μέρος του σώματός σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να τρώτε λίγο λιγότερο.

Προσπαθήστε να μειώσετε τις θερμίδες σας κατά περίπου 200 ή 300 μέχρι να αρχίσετε να παρατηρείτε διαφορά. Η συνολική μείωση του σωματικού λίπους θα συμβεί με την καύση λίπους από διάφορα σημεία του σώματός σας, ανάλογα με τα γονίδια και τον σωματότυπο σας.

Εάν χάνετε βάρος αλλά δεν παρατηρείτε διαφορά στα πόδια σας, κάντε υπομονή. Είναι πιθανό να βελτιώσετε μια άλλη περιοχή και τελικά, το σώμα σας θα κάψει και το λίπος των ποδιών.

Ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα γεύματα

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της ενυδάτωσης εάν θέλετε να συρρικνώσετε το λίπος στα πόδια σας. Μόνο ένα ποτήρι νερό πριν ή μετά τα γεύματά σας θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την πείνα σας, να βελτιώσετε την πέψη και να χάσετε επιπλέον βάρος.

Όσο πιο πολύ νερό πίνετε, τόσο πιο εύκολο θα σας γίνει, σε σημείο που δεν θα χρειαστεί καν να το σκέφτεστε.

Πάρτε… τα βουνά

Η πεζοπορία αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να σμιλεύσετε τα πόδια σας, ενδυναμώνοντας τους μυς σας χωρίς να ασκείτε έξτρα πίεση στις αρθρώσεις σας ή να σηκώνετε βάρη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε μαζί σας και ένα σακίδιο πλάτης.

Εάν δεσμευτείτε να κάνετε πεζοπορία κάθε Σαββατοκύριακο, θα αρχίσετε να παρατηρείτε βελτίωση στην όψη των ποδιών σας και στο καρδιοαναπνευστικό σας σύστημα. Θα αναπνέετε καλύτερα, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Αρκετός ύπνος και φως

Έχει αποδειχτεί ότι η απώλεια έστω και λίγων ωρών ύπνου με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα. Η απώλεια του ποιοτικού ύπνου μειώνει την προστατευτική δράση του ανοσοποιητικού σας, αυξάνοντας την έντονη επιθυμία για πρόχειρο φαγητό.

Επιπλέον, η απορρόφηση του ηλιακού φωτός νωρίς το πρωί βοηθά να ρυθμίσετε τον κιρκάδιο ρυθμό σας για την ημέρα και θα αυξήσει την ενέργεια και τη ζωτικότητά σας. Απολαύστε τον πρωινό σας καφέ έξω στο φυσικό φως και σβήστε όλα τα φώτα τουλάχιστον μισή ώρα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Αυτές οι συνήθειες θα σας διευκολύνουν να ξεκουραστείτε καλά τη νύχτα.

Βόλτα μετά από κάθε γεύμα

Βγαίνοντας για 10 λεπτά περπάτημα μετά από κάθε γεύμα, όχι μόνο θα αυξήσετε τον αριθμό των βημάτων σας αλλά θα ενισχύσετε και την διαδικασία της πέψης, αφομοιώνοντας καλύτερα το φαγητό που μόλις καταναλώσατε.

Ενσωματώνοντας τις δεκάλεπτες βόλτες μετά από κάθε γεύμα, θα ενισχύσετε σημαντικά τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους και λίπους, λόγω των αυξημένων επιπέδων δραστηριότητας. Θυμηθείτε χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά, που μακροπρόθεσμα θα διαπιστώσετε ότι αξίζουν τον κόπο.

vita.gr