Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Το Κογκρέσο καλεί τον Τραμπ να καταθέσει για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, 2022

Η συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνά τι ακριβώς είχε συμβεί με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο καλεί τον Τραμπ να καταθέσει για την εισβολή στο Καπιτώλιο | tovima.gr

Η εξεταστική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο ψήφισε σήμερα υπέρ της κλήτευσης του Ντόναλντ Τραμπ. Σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν συμμορφωθεί, τότε θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, που απαρτίζεται από επτά Δημοκρατικούς και δύο Ρεπουμπλικάνους, ψήφισε ομόφωνα υπέρ της κλήτευσης Τραμπ προκειμένου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να καταθέσει ενόρκως για την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Θέλουμε να ακούσουμε τον ίδιο»

«Είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο όσων εκτυλίχθηκαν στις 6 Ιανουαρίου 2021. Θέλουμε λοιπόν να ακούσουμε τον ίδιο», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Μπένι Τόμσον.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο, η μη συμμόρφωση με κλήτευση για κατάθεση αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών. Αν η επιτροπή ζητήσει κλήτευση και αυτή αγνοηθεί, η ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες.

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου