Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Λογοτεχνική συνάντηση στη Βοστώνη με σύγχρονες Ελληνίδες λογοτέχνες

 Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, γνωστή ως Ημέρα του «ΟΧΙ», η γυναικεία λογοτεχνία θα έχει την τιμητική της στη Βοστώνη.

Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου, το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης θα φιλοξενήσει τη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο: «Σύγχρονες Ελληνίδες λογοτέχνες και η αξία της μετάφρασής τους». Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό συμπόσιο εκ πέντε γυναικών. Η Κέλλυ Πολυχρονίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, η Βιλελμίνη Σωσώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και η Karen Emmerich, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον -Princeton- θα παρουσιάσουν δύο ιδιαίτερες γυναικείες λογοτεχνικές φωνές της σύγχρονης Ελλάδας στον ακαδημαϊκό κόσμο και ευρύτερα στην Ομογένεια της Βοστώνης.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου, διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας, με πλούσιο λογοτεχνικό έργο, έχει τιμηθεί με διάφορα λογοτεχνικά βραβεία και διακρίσεις όπως το Βραβείο του περιοδικού «Ρεύματα» (1994), το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» (1996), το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2013) και το Βραβείο του Αμερικανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Τεχνών (2008). Συναρμόζοντας την ελληνική λογοτεχνική παράδοση με την μετανεωτερική υπέρβαση, το έργο της Μιχαλοπούλου συνιστά μία οξυδερκή ματιά σε καίρια κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα της εποχής μας.

Η σεναριογράφος, ποιήτρια και μυθιστοριογράφος, Κάλλια Παπαδάκη έχει βραβευθεί από το περιοδικό «Διαβάζω» (2010), από το Centre National du Livre (CNL) (2012), από το περιοδικό «Κλεψύδρα» (2016), ενώ το 2017 κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας. Συνδυάζοντας διαφορετικά καλλιτεχνικά είδη, η Κάλλια Παπαδάκη στοχάζεται και ανατέμνει την κοινωνική πραγματικότητα με ποιητική ενορατικότητα κι ευαισθησία.

Τονίζεται ότι κατά την εκδήλωση οι δύο συγγραφείς θα διαβάσουν αποσπάσματα έργων τους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τις τέσσερις και το κοινό. Στη δεξίωση που θα ακολουθήσει, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις συγγραφείς και τις ειδικούς, ενώ όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή για την εκδήλωση εκ των προτέρων, θα λάβουν δωρεάν από ένα αντίτυπο ενός βιβλίου, χάρη στην ευγενική χορηγία του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) και του Ted Kyrios Memorial Fund.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ. – 7:00 μ.μ. στο Photonics Auditorium (PHO 206), το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 8 St. Mary’s Street, Boston, MA και είναι ανοικτή τόσο για καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και των λοιπών Πανεπιστημίων της πόλης, όσο και για το ευρύ κοινό.

Για την υλοποίησή της συνέβαλαν οι ακόλουθοι φορείς: BU Center for Humanities, the BU Philhellenes, the Department of Classical Studies, the European Studies Program, the Women, Gender & Sexuality Studies Program, the Department of World Languages and Literatures, and the MFA program in Literary Translation.

Χορηγός της δεξίωσης που θα ακολουθήσει είναι το Greek 4 Kids, με διευθύντρια Κλεάνθη Μαυρογιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου