Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Συνέδριο στο Κονέκτικατ για τις επετείους της Αρχιεπισκοπής και της Καταστροφής της Μικράς Ασίας

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, 2022

ΣΤΟΡΣ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΤΑΤ. Η Ελληνική Εταιρεία «Παιδεία» με έδρα την πολιτεία του Κονέκτικατ διοργανώνει διήμερο συνέδριο, Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Οκτωβρίου, αφιερωμένο στην εκατοστή επέτειο από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς και τα εκατό χρόνια από την καταστροφή της Μικράς Ασίας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών το οποίο έχει ιδρύσει η «Παιδεία» στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικτατ. Τον συντονισμό της διοργάνωσης του συνεδρίου έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας «Παιδεία» Ηλίας Τομάζος.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο εκκλησιαστικός συντάκτης του «Εθνικού Κήρυκα», ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Σύντομο ιχνηλάτημα στο ξεκίνημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τι σημαίνει ότι αποτελεί Εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο ομότιμος καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας του Ελληνικού Κολεγίου Αριστοτέλης Μιχόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Η ιστορία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού από το ξεκίνημα της στο Πάμφρετ του Κονέκτικατ».

Το θέμα της ομιλίας της Αθηνάς Κρομμύδα, προέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, θα είναι: «Η συμβολή του Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας της Αμερικής στην Ομογένεια».

Φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ θα παρουσιάσουν εργασίες τους.

Θα ακολουθήσει γεύμα, ενώ το απόγευμα θα είναι αφιερωμένο στην εκατοστή επέτειο της καταστροφής της Μικράς Ασίας με ομιλητές τον Παύλο Κοτρότσιο για την Καταστροφή της Σμύρνης και του Κώστα Τσιφλίδη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ θα υπάρχει και πρόγραμμα Ποντιακών χορών και τραγουδιών. Θα ακολουθήσει δείπνο.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ετήσιες συνεδριάσεις της Παν-Λακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και της Παν-Ροδιακής Ενώσεως Αμερικής «Απόλλων».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου