Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ιταλία: Συνάντηση Μπερλουσκόνι, Μελόνι και Σαλβίνι για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης

 Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι υπεύθυνοι της Λέγκα, των Αδελφών της Ιταλίας και της Φόρτσα Ιτάλια επιθυμούν, όπως διαρρέουν, μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ’ όλα, την συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Ιταλία: Συνάντηση Μπερλουσκόνι, Μελόνι και Σαλβίνι για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης | tovima.gr

Οι επικεφαλής της ιταλικής συντηρητικής παράταξης, Τζόρτζια Μελόνι, Ματέο Σαλβίνι και  Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκαν, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στην βίλα του «Καβαλιέρε», έξω από το Μιλάνο.

Κύριο θέμα συζήτησης, οι ζυμώσεις και οι διάφορες επαφές και κινήσεις, ενόψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι υπεύθυνοι της Λέγκα, των Αδελφών της Ιταλίας και της Φόρτσα Ιτάλια επιθυμούν, όπως διαρρέουν, μια ισχυρή κυβερνητική ομάδα, η οποία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πρώτα απ’ όλα, την συνεχή αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Η Λέγκα του Σαλβίνι, ειδικότερα, υπογράμμισε σε ανακοινωθέν της ότι προτεραιότητά της είναι η προστασία της αγοραστικής δύναμης των Ιταλών, τόσο των εργαζομένων, όσο και των συνταξιούχων.

«Διαμαρτύρονται ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης Μελόνι, που δεν έχει καν σχηματιστεί»

Η Τζόρτζια Μελόνι, από την πλευρά της, σε ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι «ζούμε σε ένα παράδοξο, όπου η Αριστερά – που σήμερα είναι στην κυβέρνηση – κατεβαίνει στην πλατεία (σ.σ. διαμαρτύρεται) ενάντια ‘στις πολιτικές της κυβέρνησης Μελόνι’, που δεν έχει ακόμη σχηματιστεί».

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω την επιθυμία για διαμαρτυρία μετά από χρόνια αναποτελεσματικών στελεχών, που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφική κατάσταση, αλλά ο στόχος μας θα είναι να επιστρέψουμε το μέλλον, το όραμα και το μεγαλείο στην Ιταλία. Σύντομα θα γυρίσουμε επιτέλους σελίδα».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής Βουλής και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, Φάμπιο Ραμπέλι, τέλος, επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι της άποψης ότι η χώρα πρέπει να αντιπροσωπευθεί, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της 20ής Οκτωβρίου, από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Όσο για τη νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι πιθανό να δημιουργηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου