Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Δις ισόβια και σε δεύτερο βαθμό στον δολοφόνο της Ηλείας εφοριακού Δώρας Ζέμπερη

  Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα κρίθηκε ο Μανώλης Σοροπίδης για τη δολοφονία της Ηλείας εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο και σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με την εισαγγελέα να ζητά να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη χειροκρότησαν την πρόταση της εισαγγελέως ενώ νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης όπως πρωτοδίκως.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Τα πλήγματα αυτά έγιναν με μανία, με ιδιαίτερο μίσος, από κάποιον που ήθελε να κάνει φόνο. Θα μπορούσε με κάποια επιπόλαια πλήγματα να απομακρυνθεί. Τα πλήγματα όπως βεβαιώνει ο ιατροδικαστής έγιναν από τον ίδιο άνθρωπο, με τα ίδια όργανα. Αυτός που δολοφόνησε τη Δώρα ήταν ένα πρόσωπο κι ήταν ο κατηγορούμενος. Θεωρώ ότι το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η Δώρα δολοφονήθηκε από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Κατά την άποψη μου υπάρχουν κάποια θολά σημεία στην υπόθεση τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα που να την διαφωτίζει» επεσήμανε η εισαγγελέας νωρίτερα.

Πατέρας Δώρας Ζέμπερη: Τελειώσαμε με τον δολοφόνο, τώρα θα ψάξουμε αυτούς που του έδωσαν εντολή

---

Δικαιωμένη νιώθει η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη.

Ο πατέρας της Δώρας, κ. Κώστας, μιλώντας στο kathimerini.gr, τόνισε πως η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού του, πρόσθεσε ωστόσο πως ο αγώνας της οικογένειας θα συνεχιστεί καθώς θεωρεί πως πίσω από την άγρια δολοφονία της Δώρας κρύβονται και άλλα πρόσωπα.

«Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη για την απόφαση γιατί δικαιώνει τη μνήμη του παιδιού μου. Επίσης ευχαριστώ και τους ανθρώπους που μας στάθηκαν για τον αγώνα που έκαναν. Όμως είναι και άλλοι μπλεγμένοι στη δολοφονία του παιδιού και σχετίζονται με την δουλειά που έκανε. Δεν σταματάμε εδώ. Τελειώσαμε με τον δολοφόνο και θα συνεχίσουμε την έρευνα για τους υπόλοιπους. Πιστεύω ότι το παιδί το σκότωσαν λόγω της δουλειάς. Η κόρη μου χειριζόταν βαριές υποθέσεις, μέχρι και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχε επιβάλει και πολύ μεγάλα χρηματικά πρόστιμα» τόνισε.

Από τη μεριά του, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στο kathimerini.gr, πως από τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ξεκάθαρο πως ο Σοροπίδης δολοφόνησε την γυναίκα.

«Παρέμεινε η ίδια απόφαση με την πρωτόδικη. Ο συγκεκριμένος διέπραξε τη δολοφονία καθώς, εκτός από την ομολογία, βρέθηκε και DNA του στον χώρο του εγκλήματος. Τώρα θα διερευνήσουμε αν κάποιος του έδωσε εντολή να κάνει το έγκλημα καθώς η Δώρα δεχόταν απειλές κατά το παρελθόν λόγω της εργασίας της» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου