Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Νέα Υόρκη για την ογκώδη μεταφορά μεταναστών

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως απάντηση στους χιλιάδες λατινοαμερικανούς μετανάστες που μεταφέρονται με λεωφορεία στην πόλη τους τελευταίους μήνες από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ, ασκώντας πίεση στο σύστημα φιλοξενίας αστέγων της πόλης.

Η πόλη αναμένει να δαπανήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να διαχειριστεί την εισροή αιτούντων άσυλο, είπε ο Άνταμς σε ομιλία του στο Δημαρχείο. Περισσότεροι από 17.000 έχουν έρθει στη Νέα Υόρκη από τον Απρίλιο. Κατά μέσο όρο πέντε ή έξι λεωφορεία φτάνουν κάθε μέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, και εννέα λεωφορεία έφθασαν στην πόλη χθες Πέμπτη, τόνισε ο Άνταμς, ένας Δημοκρατικός.

Ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε κέντρα φιλοξενίας σε όλη την πόλη έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ λόγω της αύξησης των αφίξεων.

«Παρότι η συμπόνια μας είναι απεριόριστη, οι πόροι μας δεν είναι», είπε ο Άνταμς, καλώντας την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή κυβέρνηση να παράσχουν υποστήριξη. «Είμαστε στην άκρη ενός γκρεμού».

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διευκολύνει τις υπηρεσίες της πόλης να συντονίσουν την απάντησή τους πιο γρήγορα, σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ένας Ρεπουμπλικάνος που επιδιώκει μια τρίτη θητεία στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, μετέφερε με λεωφορείο περισσότερους από 3.000 μετανάστες στη Νέα Υόρκη ως μέρος μιας σκόπιμης προσπάθειας να επιστήσει την προσοχή στις διελεύσεις ρεκόρ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Ο Άνταμς επέκρινε τον Άμποτ ότι δεν ειδοποιεί τους αξιωματούχους της πόλης όταν στέλνει μετανάστες βόρεια.

«Χιλιάδες αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στη Νέα Υόρκη και απλώς αποβιβάστηκαν χωρίς ειδοποίηση, συντονισμό ή φροντίδα», είπε ο Άνταμς σήμερα, μιλώντας για μια «κατασκευασμένη κρίση».

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, Ρεπουμπλικάνος, έστειλε πρόσφατα αεροπορικώς μια ομάδα περίπου 50 μεταναστών στο πολυτελές θέρετρο Μάρθας Βίνεγιαρντ, της Μασαχουσέτης. Όσοι επέβαιναν στο αεροπλάνο είπαν ότι παραπλανήθηκαν.

Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Άμποτ και τον ΝτεΣάντις ότι χρησιμοποιούν ευάλωτους μετανάστες ως πολιτικά εργαλεία, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι δεν κατάφερε να ανακόψει την εισροή στα σύνορα.

Οι αρχές της ελεγχόμενης από τους Δημοκρατικούς πόλης Ελ Πάσο έχουν μεταφέρει περίπου 7.000 μετανάστες στη Νέα Υόρκη από τα τέλη Αυγούστου, και δηλώνουν ότι ενεργούν σε συντονισμό με αξιωματούχους της Νέας Υόρκης, σε αντίθεση με τον Άμποτ.

Η Μιούριελ Μπάουζερ, δήμαρχος της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη τον περασμένο μήνα, δημιουργώντας μια νέα υπηρεσία για τη διαχείριση των εισερχόμενων μεταναστών και καλώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να χορηγήσει οικονομική βοήθεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου