Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης: «Η λύση θα δοθεί από τα Δικαστήρια»

 Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα δικαστήρια αναμένεται πλέον να δώσουν την απάντηση στο διοικητικό ζήτημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, αφού διαφαίνεται πλέον ότι τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Αυτό τουλάχιστον τόνισαν τα μέλη του Δ.Σ. που προέκυψε από τις υπό αμφισβήτηση εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 καθώς, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους του Τύπου ξεκαθάρισαν πως το «ναυάγιο» του επιδιωκόμενου συμβιβασμού το περασμένο καλοκαίρι είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, κατηγορώντας την αντίπερα όχθη για «αθέτηση της συμφωνίας».

«Εχουμε προσπαθήσει να συμφιλιωθούμε με την άλλη πλευρά αρκετές φορές. Δυστυχώς, καμία προσπάθεια από αυτές δεν βρήκε ανταπόκριση», δήλωσε, αρχικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δ.Σ., Γιώργος Ξερακιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ., Γεώργιο Γεωργόπουλο, τον περασμένο Ιούλιο έγινε επαφή μεταξύ εκπροσώπων των δυο πλευρών σε κατάστημα εστίασης στην Αστόρια, προκειμένου να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό, που θα οδηγούσε, σταδιακά, σε διαρθρωτικές παρεμβάσεις και εκκαθαρίσεις στην Ομοσπονδία, ώστε να προχωρήσει στον σχηματικό κοινά αποδεκτής διοίκησης.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Βάσει αυτού του «καταστατικού χάρτη», όπως παρουσιάστηκε από το Δ.Σ., οι κεντρικοί άξονες της συμφωνίας θα ήταν η παύση των μηνύσεων, η αναμονή για την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου από την επιτροπή Μάστορα – Στρουμπάκη και παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε Γενική Συνέλευση στις 13 Οκτωβρίου. Επίσης, η συγκρότηση άτυπης Επιτροπής Διαφάνειας, με τη συμμετοχή των Χρήστου Βουρνά και Γεωργίου Ξερακιά για έλεγχο και εκκαθάριση του μητρώου συλλόγων, η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για αναθεώρηση του καταστατικού, στην οποία θα συμμετείχαν οι Πολ Κοτρώνης και Δημήτρης Φίλιος, να δοθεί κλειδί για το Σταθάκειο και στις δυο πλευρές με παράλληλη εκκένωση του γραφείου του προέδρου μέχρι τις επόμενες εκλογές αλλά και μια κοινή δήλωση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στην προαναφερόμενη ημερομηνία.

Οπως τονίζουν, παρότι οι κ.κ. Φίλιος και Σιώκης, που εκπροσωπούσαν την πλευρά Καλαμαρά, «εμφανίζονταν θετικοί», εντούτοις η απόπειρα συμβιβασμού ναυάγησε άδοξα.

«Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε κάποια συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους, αποδείχθηκε ότι είναι αναξιόπιστοι. Ενώ δουλέψαμε σε ένα κείμενο δεν εμφανίστηκαν ποτέ να το υπογράψουμε», προσέθεσε από την πλευρά του ο Πολ Κοτρώνης.

Πλέον, τα μέλη του Δ.Σ., όπως είχε αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, μέσω των οποίων ουσιαστικά αιτούνται, μεταξύ άλλων, να ανοίξει το Σταθάκειο και να τους επιτραπεί να το αξιοποιήσουν, με την προσφυγή αυτή να εξετάζεται τελικά την 1η Νοεμβρίου, καθώς οι εναγόμενοι ζήτησαν χρόνο προκειμένου να απαντήσουν.

Παράλληλα, ο Πωλ Κοτρώνης ανέφερε πως από την πλευρά του Δ.Σ. «υπάρχει απόλυτη στήριξη και έχουν παραδοθεί όλα τα ζητούμενα στοιχεία στην επιτροπή του Κώστα Μάστορα» και πως «δεν υπάρχει καμία παρεμπόδιση του οικονομικού ελέγχου εκ μέρους μας».

Δύσκολη η συνύπαρξη για την παρέλαση

Από την πλευρά του, ο πρώην συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Νίκος Μπάρδης, τόνισε ότι έχει ήδη έτοιμο τον οικονομικό απολογισμό της παρέλασης του Ιουνίου, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία «δεν μπορεί να λειτουργεί με αλυσίδες».

Επιπλέον, την απογοήτευσή τους εξέφρασαν άλλα μέλη που εργάστηκαν για την παρέλαση, όπως η Νομική Καστανά, η Αννα Νότη και η Σπυριδούλα Τσουκαλά, όπως επίσης και ο κ. Πετράτος.

Πάντως, από το Δ.Σ. αφηνόταν να εννοηθεί πως πλέον δεν θα δεχτούν «υβριδικές» επιτροπές και συμβιβαστικές συνεργασίες με την άλλη πλευρά, ακόμη και για την παρέλαση, για την οποία προκύπτουν ερωτηματικά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου