Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κουρτμουλμούς: Να λογικευτεί η Ελλάδα για να μη γίνει Ουκρανία – Αιχμές για ΗΠΑ

    Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, 2022

«Η φράση αυτή (σ.σ. μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά) σημαίνει ότι μην προσπαθείτε να δοκιμάσετε την Τουρκία»

Κουρτμουλμούς: Να λογικευτεί η Ελλάδα για να μη γίνει Ουκρανία – Αιχμές για ΗΠΑ | tovima.gr

Με οδηγό τη φράση – απειλή πολέμου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» κινούνται και τοποθετούνται κυβερνητικοί παράγοντες και κομματικοί αξιωματούχοι του κόμματος Ερντογάν στην Τουρκία. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Νουμάν Κουρτμουλμούς επανέλαβε έμμεσα την φράση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά», ενώ προειδοποίησε την Ελλάδα να λογικευτεί για να μην γίνει νέα Ουκρανία. Οι απειλές του είχαν ως αποδέχτη και τις ΗΠΑ.

«To τελευταίο διάστημα κάτω από τη μύτη μας από την Κρήτη και από το Καστελόριζο μέχρι την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη βλέπουμε πως ανοίγουν στρατιωτικές βάσεις. Ουσιαστικά είναι αμερικανικές βάσεις υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Όμως οι βάσεις που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά που πρέπει είναι υπό αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, είναι από τα βήματα που θα αυξήσουν την ένταση. Αυτά δεν έχουν όφελος για την Ελλάδα» είπε ο Κουρτμουλμούς και πρόσθεσε:

Τη δύσκολη στιγμή θα την αφήσουν μόνη της

«Η χώρα αυτή, η Ελλάδα πρέπει να συνέλθει και να λογικευτεί. Πρέπει να καταλάβει πως με την Τουρκία δεν μπορεί να κάνει πλάκα και να προκαλεί. Να καταλάβει και να θυμηθεί άλλη μια φορά πως οι δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται πίσω της στη δύσκολη στιγμή θα την αφήσουν μόνη της. Και ως παράδειγμα να μην αγνοήσει την κατάσταση που έχει συμβεί τώρα στην Ουκρανία».

Ερωτηθείς για τη φράση «μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» απάντησε:

Μην προσπαθείτε να δοκιμάσετε την Τουρκία

«Εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αυτό επιθυμούμε, Όμως κάποιοι μην επιχειρήσουν να μπουν ανάμεσα μας και όταν υπάρχει τέτοια ανισορροπία στην κόσμο, μην επιχειρήσουν να ανοίξουν ένα επιπλέον μέτωπο στο Αιγαίο! Εμείς με τίποτα δεν υποχωρούμε από τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η φράση αυτή σημαίνει ότι μην προσπαθείτε να δοκιμάσετε την Τουρκία. Μην αγνοείτε την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας όπως και τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε περιοχές που της ανήκουν. Mην κάνετε βήματα βασιζόμενοι σε άλλους. Αν το κάνετε θα πληρώσετε το τίμημα. Αυτό σημαίνει και βλέπουμε πως η απέναντι πλευρά πήρε το μήνυμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου