Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός, μεγάλες καταστροφές

  Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 2022

Ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή του Ηρακλείου.
.
.
EUROKINISSI

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Κρήτη, με έναν νεκρό στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο και αγνοούμενους: Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης, ενώ δραματικές είναι οι εικόνες από τις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεκρός είναι ένας 51χρονος, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε στη θάλασσα στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Το αυτοκίνητό του σφήνωσε στο αντιπλημμυρικό έργο στην άκρη της θάλασσας. Σώα απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα επίσης από όχημα στη Λυγαριά Ηρακλείου. Υπάρχουν πληροφορίες για τρεις αγνοούμενους. Παρασύρθηκαν πολλά αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντληση υδάτων σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί, κυρίως στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας. Η ένταση του καιρικού φαινομένου είναι τέτοια που με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κρήτη. Ιδιαίτερα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί σε Αγία Πελαγία και Λυγαριά.

.
.
EUROKINISSI

Η εικόνα της καταστροφής απεικονίζεται σε βίντεο τα οποία έχουν αναρτηθεί σε κατοίκους των πληγεισών περιοχών: Δρόμοι έχουν γεμίσει νερά και λάσπες, ενώ αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στη θάλασσα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου 10 με 15 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ πάνω από 15 επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί, με εξοπλισμό και εμπορεύματα να καταλήγουν στη θάλασσα

Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια». Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

Δύσκολες ώρες μέσα στα οχήματά τους διανύουν οδηγοί και στην περιοχή Καρτερός του Δήμου Ηρακλείου, λόγω του όγκου των νερών που δυσκολεύουν την μετακίνηση, ενώ αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί. Σε δεκάδες δρόμους της πόλης του Ηρακλείου επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ νωρίτερα έκλεισε και η παραλιακή λεωφόρος. Προβλήματα στο οδικό δίκτυο καταγράφονται και στη Σητεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στην Εθνική Οδός Ηρακλείου - Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας, την Εθνική Οδό Ηρακλείου - Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου, στη Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, τη Λεωφόρο Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού, τη Λεωφόρο Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου, την Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου - Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού, την Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας και την Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις και, σύμφωνα με αναφορές, σχηματίζονταν ουρές χιλιομέτρων. Στα σημεία που εντοπίζονται προβλήματα βρίσκονται ήδη κλιμάκια της πυροσβεστικής και συνεργεία της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών.

Κλειστά θα παραμείνουν το Σάββατο το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στα «Δυο Αοράκια» ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί - όπως έγινε γνωστό - η αποκομιδή των απορριμμάτων

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, Nea Kriti, Cretapost, Flashnews, Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου