Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Πολλές εκατοντάδες πιστοί στην τελευταία Λειτουργία του π. Γεωργίου Τσουκαλά στο Λιν

  Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκατοντάδες Ελληνορθόδοξοι πιστοί όλων των ηλικιών και γενεών είχαν πλημυρίσει κυριολεκτικά τον ναό του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης ιστορικής κοινότητας του Λιν Μασαχουσέτης, συμμετέχοντας στην τέλεση της τελευταίας Θείας Λειτουργίας του ιερατικού της προϊσταμένου και πνευματικού τους πατέρα, πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσουκαλά. Ο π. Γεώργιος συνταξιοδοτείται έπειτα από 56 χρόνια ευδόκιμης ιερατείας, εκ των οποίων τα 26 ιεράτευσε στην κοινότητα του Λιν, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοση του, του Σαββατοκύριακου 24 – 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Η κοσμοσυρροή ήταν τέτοιου μεγέθους που θύμιζε την νύχτα της Ανάστασης, ενώ κατά το κήρυγμα του π. Γεωργίου και στο σημείο που είπε ότι «σας αγαπώ όλους και θα σας αγαπώ πάντοτε και θα είστε μέσα στην καρδιά μου», πολλοί ενορίτες έκλαιγαν. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν στο τέλος της Λειτουργίας ο π. Γεώργιος κρέμασε τον επιστήθιο σταυρό του ως ιερό ενθύμιο στο εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου