Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Οριστικό λουκέτο επ’ αόριστον στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

 Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Το “λουκέτο” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον επίσημο.

Με συντριπτική ψηφοφορία (57 ναι, 4 λευκά, 4 όχι), η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, λόγω του νόμου Αυγενάκη για το Μητρώο.

Το “λουκέτο” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι πλέον επίσημο. Στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί το σύνολο των Ενώσεων τάχθηκαν υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων, εξαπολύοντας πυρά κατά του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη για το Μητρώο.

Μάλιστα εκείνο που αποφάσισε το Σώμα της συνέλευσης είναι όποια ΕΠΣ παρεκκλίνει από τη συγκεκριμένη απόφαση, να αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους της. Επίσης εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή σε περίπτωση που υπάρξει υπαναχώρηση για το θέμα του Μητρώου, το οποίο απαγορεύει από τις ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί να αγωνιστούν και να μπουν στα γήπεδα των δήμων, να λάβει απόφαση για να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση, υπήρξαν 57 “ναι”, τέσσερα “λευκά” από Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Ιωνικό και Λαμία, αλλά και τέσσερα “όχι” από τον Ολυμπιακό και τις ΕΠΣ Ηλείας, Πειραιά και Λακωνία.

Προϋπόθεση για την έναρξη/επανέναρξή τους είναι να τροποποιηθεί ο νόμος και να αποσυρθούν από αυτόν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.Ειδικότερα η απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.

Ουσιαστικά με αφορμή το θέμα και το πρόβλημα του Μητρώου των Σωματείων η Γ.Σ. της ΕΠΟ κλήθηκε να ψηφίσει σε τρία διαφορετικά σκέλη:

  • Πρώτη πρόταση: Διακοπή των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων
  • Δεύτερη επισήμανση: Παροχή εξουσιοδότησης στη Γ.Σ. της ΕΠΟ ώστε εάν αλλάξουν οι συνθήκες με το Μητρώο να συνεχίσουν
  • Τρίτη πρόταση: Αναστολή ιδιότητας Μέλους σε όποια ΕΠΣ πάει κόντρα στην πλειοψηφία

Στη συνέχεια άπαντες ψήφισαν θετικά εκτός από πέντε ομάδες και τρεις ΕΠΣ ενώ η ΕΠΣ Σάλας ψήφισε ναι αλλά με την υποσημείωση να γίνουν τα δικά της Πρωταθλήματα. Τελικός απολογισμός: 57 ναι, 4 όχι και 4 λευκά.

Ειδικότερα:

Αστέρας Τρίπολης: Λευκό
Βόλος: Λευκό
Ιωνικός: Λευκό
Λαμία: Λευκό
Ολυμπιακός: Όχι
ΕΠΣ Ηλείας: Όχι στο πρώτο και αποχή στα άλλα δύο
ΕΠΣ Λακωνίας: Όχι
ΕΠΣ Πειραιά: Όχι
ΕΠΣ Σάλας: Ναι αλλά με αίτημα εξαίρεσης των δικών της Πρωταθλημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου