Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ιρλανδία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 8 τραυματίες από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία διευκρίνιση για τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Κρίσλα

Ιρλανδία: Τουλάχιστον 9 νεκροί και 8 τραυματίες από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Τουλάχιστον εννέα είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή σε ένα βενζινάδικο, σε χωριό της βορειοδυτικής Ιρλανδίας, όπου συνεχίζονταν και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία διευκρίνιση για τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Κρίσλα.

Μια αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε μετά την έκρηξη δείχνει το πρατήριο καυσίμων κατεστραμμένο ολοσχερώς. Δύο γειτονικά, διώροφα σπίτια, κατέρρευσαν.

Ένας κάτοικος της συνοικίας, ο Κίραν Γκάλαχερ, το σπίτι του οποίου απέχει περίπου 150 μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, είπε ότι νόμισε πως επρόκειτο για βόμβα: «Ήμουν στο σπίτι όταν άκουσα μια έκρηξη (…) Ήταν σαν βόμβα», είπε στο BBC.

«Τσουνάμι οδύνης»

Η κοινότητα «χτυπήθηκε από ένα τσουνάμι οδύνης», είπε το πρωί, στη λειτουργία που τέλεσε στην εκκλησία του χωριού, ο ιερέας Τζον Τζο Ντάφι.

Τα σωστικά συνεργεία, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, έψαχναν όλη τη νύχτα στα συντρίμμια. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, ακόμη και λιμενικοί, βρίσκονταν στο σημείο. Σήμερα έφτασε στην περιοχή και μια ομάδα ειδικών από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λετερκένι, που απέχει 24 χιλιόμετρα από το βενζινάδικο, τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μιχόλ Μάρτιν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή. «Είναι ένα τόσο μικρό χωριό που σχεδόν όλοι γνωρίζουν κάποιο από τα θύματα. Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για το Ντόνεγκαλ (την κομητεία όπου βρίσκεται το Κρίσλα) και την Ιρλανδία», είπε στους δημοσιογράφους.

Το χωριό, που απέχει 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει περίπου 400 κατοίκους.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, με ανάρτησή της στο Twitter, εξέφρασε τη θλίψη της «για την τραγική απώλεια ζωών στο Ντόνεγκαλ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου