Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

«Έφυγε» από τη ζωή ο Έλληνας τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας.

 Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, 2022

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών...

Ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι ο τραγουδιστής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Τότε, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Σταμάτης Κόκοτας νοσηλεύτηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60’s και τα 70’s είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Ο καλλιτέχνης είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά.

Ο γιος του, Δημήτρης, ακολούθησε τα βήματά του.

Χαρακτηριστικό του γνώρισμα ήταν οι μακριές φαβορίτες του, ενώ ήταν μεγάλος φίλαθλος του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε, επίσης, με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δισκογραφία

1966 – Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος), 1967 – Όνειρο απατηλό
1968 – Κόκοτας, 1968 – Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
1968 – Επιλογή, 1968 – Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
1969 – Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης), 1969 – Κόσμε Αγάπη Μου 

1969 – Μαζί με τον Σταμάτη, 1970 – Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)

1971 – Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας), 1971 – Σταμάτης Κόκοτας
1972 – Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός), 1972 – 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος), 1972 – 12 Φύλλα της καρδιάς,1973 – Μέρες αγάπης
1973 – Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος), 1973 – Νο 4
1973 – Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης), 1973 – Παλιά μεράκια
1974 – Νο 5 – Εγώ και ο έρωτας, 1974 – Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
1975 – Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
1975 – Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
1977 – Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
1978 – Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος), 1979 – Με αγάπη Σταμάτης
1980 – Το διάταγμα… και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
1980 – Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα, 1983 – Για πάντα
1984 – Καρδιά παραπονιάρα, 1985 – Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
1987 – Κάθε τραγούδι μου για σένα, 1988 – Ένας καλεσμένος
1989 – Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα, 1990 – Θα μείνει η αγάπη μας
1993 – Οι διπλοπενιές, 1994 – Για σας τα διάλεξα, 2002 – Αυτά που ήθελα να πω
2002 – Μια ζωή…(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος), 2003 – Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
2003 – Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη, 2019- Όλα για μένα είσαι εσύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου