Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (70-80): Θρύλος «μπουλντόζα» στη Βαρκελώνη

 Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», με τους Λαρεντζάκη, Μπολομπόι και Βεζένκοφ να διαλύουν την άμυνα των Καταλανών.

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός (70-80): Θρύλος «μπουλντόζα» στη Βαρκελώνη | tovima.gr

Με άμυνα από «ατσάλι» και πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Βεζένκοφ, Μπολομπόι και Λαρεντζάκη, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 80-70 και ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο την περιπέτειά του στη φετινή Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι «έπνιξαν» τους Καταλανούς, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη (σ.σ 12 πόντους, 2 ριμπάουντ) να πετυχαίνει τέσσερα τρίποντα στην τελευταία περίοδο και να βάζει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού. Μια εντυπωσιακή εμφάνιση από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, που έκανε… πάρτι στη Βαρκελώνη και απέδειξε περίτρανα ότι φέτος έχει φτιαχτεί για μεγάλα πράγματα.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Βεζένκοφ με 20 πόντους, με τον διεθνή φόργουορντ να έχει επίσης 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν και ο Μπολομπόι, με τον Αμερικανό σέντερ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 10 πόντους και 4 ριμπάουντ είχε ο Πίτερς.

Από τους γηπεδούχους 16 πόντους είχε ο Λαπροβίτολα (2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ενώ 11 είχε ο Κάλινιτς και 10 είχε ο Χίγκινς, με τους Καταλανούς να υποκλίνονται στον ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στην εκτελεστική δεινότητα των Βεζένκοφ και Λαρεντζάκη.

Τα «έσπασε» στο πρώτο δεκάλεπτο

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκε 4-0 με καλάθια των Βέσελι και Σατοράνσκι, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο τρίποντα των Ουόκαπ και Βεζένκοφ (4-6). Οι γηπεδούχοι με νέο σερί 4-0 από τους Λαπροβίτολα και Σατοράνσκι έκαναν το 8-6, με τον Βεζένκοφ να ισοφαρίζει σε 8-8. Ο Κάλινιτς με τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα (11-8), με τους Ερυθρόλευκους να μειώνουν με τον Σλούκα (11-10). Ο Σανλί με πέντε σερί πόντους έκανε το 16-10, με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 16-13, με έμμεσο τρίποντο του Μπολομπόι, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε

Στην πρώτη επίθεση του δεύτερου δεκαλέπτου ο Χίγκινς έδωσε ξανά αέρα πέντε πόντων στην Μπαρτσελόνα (18-13), αλλά οι Ερυθρόλευκοι με δύο βολές από τον Μπολομπόι και ένα έμμεσο τρίποντο από τον Σλούκα ισοφάρισαν σε 18-18. Ο Γιακουμπάιτις με τέσσερις σερί πόντους έκανε το 22-18 για τους γηπεδούχους, με τον Ταρίκ Μπλακ να μειώνει στον πόντο με καλάθι και φάουλ και τον Πίτερς λίγο αργότερα να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού (22-24). Ο Βέσελι ισοφάρισε σε 24-24, αλλά ο Βεζένκοφ με τρίποντο έκανε το 27-24 για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ο Πίτερς με νέο τρίποντο το 30-25 για τους Ερυθρόλευκους. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, με τους Βεζένκοφ και Πίτερς να πετυχαίνουν από δύο πόντους και την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να κλείνει το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο +6 (34-28).

Στο +10 ο Ολυμπιακός

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και με δύο τρίποντα από τον Λαπροβίτολα μείωσε στους δύο (36-34). Ο Παπανικολάου με βολές έδωσε ξανά προβάδισμα τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό (38-34), αλλά οι γηπεδούχοι γύρισαν τούμπα το ματς με τρίποντο του Αμπρίνες και δίποντο του Λαπροβίτολα (39-38), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά τις εντολές του έμπειρου τεχνικού, οι Πειραιώτες απάντησαν στο σερί της Μπαρτσελόνα με δίποντο από τον Κάνααν και τετράποντο από τον Βεζένκοφ, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν ξανά το προβάδισμα με 44-39.

Οι Καταλανοί, όμως, αντέδρασαν για μια ακόμα φορά, με τους Σατοράνσκι και Κάλινιτς να πετυχαίνουν από τρεις πόντους και την Μπαρτσελόνα να περνάει μπροστά με 45-44. Οι Ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν από την αντεπίθεση των γηπεδούχων, με τους νταμπλούχους να τρέχουν ένα σερί 13-2 και να φτάνουν στο +10 (57-47) για πρώτη φορά στο παιχνίδι! Πρωταγωνιστές στο σερί του Ολυμπιακού οι Βεζένκοφ, Κάνααν και Μπολομπόι, με την Μπαρτσελόνα να μειώνει στο τέλος του δεκαλέπτου σε 57-49, με καλάθι του Χίγκινς.

Τους… καθάρισε ο Λαρεντζάκης

Όπως έκλεισε την τρίτη περίοδο, ξεκίνησε την τέταρτη η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, με τον Μπολομπόι να πετυχαίνει γκολ-φάουλ για το 60-49. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το σημείο έτρεξαν ένα σερί 8-0, με πέντε πόντους από τον Χίγκινς και τρεις από τον Αμπρίνες (57-60), με τους Πειραιώτες, όμως, να απαντούν με δύο πόντους από τον Πίτερς και τρεις από τον Λαρεντζάκη και να ανεβάζουν ξανά τη διαφορά στους 8 (65-57), αναγκάζοντας τον Σάρας να καλέσει τάιμ άουτ.

O Κάλινιτς μετά τη διακοπή μείωσε σε 65-59, αλλά ο Λαρεντζάκης πέτυχε νέο τρίποντο για το 68-59, πριν απαντήσει ο Λαπροβίτολα (62-68). Ο Γιαννούλης, όμως, με νέο τρίποντο – «μαχαιριά» έκανε το 71-62 για τους Ερυθρόλευκους, δύο λεπτά πριν το τέλος και έβαλε τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

Η Μπαρτσελόνα μείωσε σε 71-65 με τον Λαπροβίτολα και στη συνέχεια σε 73-66 με τον Χίγκινς, αλλά ο Λαρεντζάκης με νέο τρίποντο (76-66) έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 80-70 και να ξεκινάει με το δεξί την περιπέτειά του στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 28-34, 49-57, 70-80

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου