Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Μένιος Φουρθιώτης: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, 2022

Ελλάς το μεγαλείο σου!  Νόμους για παρανόμους!

Κυκλοφορούν ελεύθεροι οι εγκληματίες…

Κι αυτός, 26 μήνες φυλακή, ελεύθερος και “ωραίος”


Απαλλάχθηκε από τις βαρύτερες κατηγορίες, λόγω προτέρου σύννομου βίου.

Με απαλλαγή με τις βαρύτερες κατηγορίες και αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, ο Μένιος Φουρθιώτης έφυγε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με ποινή 26 μηνών με αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) ψευδή καταγγελία στις ημερομηνίες 17, 19 και 21.4.2021 και για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού

Αθώοι οι συγκατηγορούμενοι

Αθώοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών κρίθηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο και κατά συνέπεια αποφυλακίζονται.

Ειδικότερα, ο δεύτερος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, και διακεκριμένη φθορά, αθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ένοχος ομόφωνα για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά, αθώος κατά πλειοψηφία (4-3) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ένοχος ομόφωνα για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Τέλος, ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για όλες τις πράξεις που κατηγορήθηκε.

Κ. Γώγος: Το Δικαστήριο αποφάσισε απαλλαγή των εντολέων μας

«Μετά από έναν μακροσκελή δικαστικό αγώνα το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή των εντολέων μας για το σύνολο σχεδόν των κακουργημάτων» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος ενός εκ των συγκατηγορουμένων του Μένιου Φουρθιώτη.

Πηγή: dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου