Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Καλιφόρνια. Οφθαλμίατρος έβγαλε από το μάτι ασθενούς 23 ξεχασμένους φακούς επαφής

 Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, 2022

Το βίντεο έγινε viral πριν από λίγες ημέρες, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ξύνουν το κεφάλι τους για το πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει απλά τόσους πολλούς φακούς επαφής στο μάτι του.

Μια οφθαλμίατρος από την Καλιφόρνια σόκαρε πρόσφατα το διαδίκτυο δημοσιεύοντας ένα βίντεο με την ίδια να βγάζει 23 ξεχασμένους φακούς επαφής από το μάτι ενός ασθενούς.

Τον περασμένο μήνα, η Κατερίνα Κουρτέεβα, οφθαλμίατρος από το Νίουπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram με την ίδια να αφαιρεί προσεκτικά μερικούς φακούς επαφής από το μάτι ενός ασθενούς, αναφέρει το Oddity Central.

Το «μερικοί» ίσως δεν είναι η σωστή λέξη σε αυτό το πλαίσιο, βλέποντας ότι η Κουρτέεβα ισχυρίζεται ότι αφαίρεσε όχι λιγότερους από 23 παλιούς φακούς επαφής που η ασθενής της, μια ηλικιωμένη γυναίκα, είχε ξεχάσει στο μάτι της για μήνες, ίσως και χρόνια.

Το βίντεο έγινε viral πριν από λίγες ημέρες, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ξύνουν το κεφάλι τους για το πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει απλά τόσους πολλούς φακούς επαφής στο μάτι του.

Το βίντεο, με τη λεζάντα «Μην κοιμάστε με τους φακούς επαφής σας!» δείχνει τη Δρ Κουρτέεβα να χρησιμοποιεί ένα q-tip για να αφαιρέσει προσεκτικά δεκάδες παλιούς φακούς επαφής από το μάτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Μερικοί από αυτούς φαίνεται να έχουν πρασινίσει μετά από την παραμονή τους εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ξεχώρισα προσεκτικά όλους τους φακούς επαφής και μέτρησα συνολικά 23. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα πολύ λεπτό χειρουργικό εργαλείο, μια λαβίδα κοσμηματοπώλη για να ξεχωρίσω τους φακούς επαφής», έγραψε η οφθαλμίατρος στο Instagram της. «Ήταν ουσιαστικά κολλημένοι μεταξύ τους αφού έμειναν κάτω από το βλέφαρο για ένα μήνα».

Οι περισσότεροι άνθρωποι σοκαρίστηκαν για το πώς μπορεί κάποιος να ζει με τόσους πολλούς φακούς επαφής στο μάτι του και να μην αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν πώς κατέληξαν όλοι εκεί μέσα. Η Κουρτέεβα εξήγησε ότι η ασθενής της πάντα ξεχνούσε ότι φορούσε φακούς επαφής όταν πήγαινε για ύπνο και πρόσθετε συνεχώς νέους.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι 23 φακοί επαφής στο ένα μάτι δεν είναι καν ρεκόρ. Πριν από μερικά χρόνια, μια 67χρονη γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ξεχάσει 27 φακούς επαφής στο μάτι της για 35 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου