Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ντόναλντ Τραμπ: Θα βρει «πάτημα» για το 2024;

 Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, 2022

Σε λιγότερο από έναν μήνα οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν για την ανανέωση των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας και τους κυβερνήτες 36 πολιτειών

Έλεγχος του Κογκρέσου άμεσα, νομοθετική παράλυση των ΗΠΑ για δύο χρόνια – με βαριές συνέπειες για πολλά θέματα, από την Ουκρανία μέχρι τους διορισμούς δικαστών – και η βάση για μια νέα υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ το 2024. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που διακυβεύονται στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Σε λιγότερο από έναν μήνα οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν για την ανανέωση των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας και τους κυβερνήτες 36 πολιτειών.

Σύμφωνα με τον έγκυρο πολιτικό ιστότοπο Fivethirtyeight, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν 70% πιθανότητα να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ οι Δημοκρατικοί έχουν 67% πιθανότητα να διατηρήσουν τη Γερουσία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Cook Political Report, μεταξύ των εδρών που παραμένουν αβέβαιες στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπάρχουν 58 Δημοκρατικοί και 26 Ρεπουμπλικανοί, γεγονός που εξηγεί γιατί το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τις πέντε έδρες που χρειάζεται προκειμένου να εκθρονίσει τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι, η οποία πιθανότατα οδεύει προς τη θέση της πρέσβειρας στην Ιταλία.

Αβέβαιες κούρσες

Στη Γερουσία, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τέσσερις πιο αβέβαιες κούρσες: η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν, η Τζόρτζια και η Νεβάδα. Δεδομένου ότι τα δύο κόμματα βρίσκονται σήμερα σε απόλυτη ισοπαλία με 50 έδρες έκαστο, και η ψήφος της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις κάνει τη διαφορά, οποιαδήποτε από αυτές τις κούρσες μπορεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο.

Στην Πενσιλβάνια ο Δημοκρατικός υποδιοικητής Φέτερμαν προηγείται ελαφρώς του Ρεπουμπλικανού Μεχμέτ Οζ, ο οποίος είναι πολίτης και των ΗΠΑ και της Τουρκίας και υποστηρίζεται σθεναρά από τον Τραμπ – αλλά η ψαλίδα δείχνει να κλείνει. Στο Ουισκόνσιν ο γερουσιαστής Τζόνσον αμφισβητείται από τον αντικυβερνήτη Μαντέλα Μπαρνς.

Στην Τζόρτζια ο Δημοκρατικός Γουόρνοκ, πάστορας της εκκλησίας όπου κήρυξε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναμετράται με τον πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου Γουόκερ, ο οποίος πλήττεται από οικογενειακά σκάνδαλα επειδή πλήρωσε την έκτρωση μιας φίλης του. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει ποντάρει τα πάντα στον πληθωρισμό, την ασφάλεια, το Μεταναστευτικό και τη δυσαρέσκεια για τον Μπάιντεν – οι Δημοκρατικοί στο θέμα των αμβλώσεων και την αντιδημοτικότητα του Ντόναλντ. Ακόμα και εάν κερδίσουν τον έλεγχο μόνο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικανοί θα παραλύσουν τη νομοθετική ατζέντα του προέδρου Μπάιντεν. Τα αποτελέσματα των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που υποστηρίζει ο Τραμπ θα κρίνουν στη συνέχεια πόση δύναμη θα έχει ο πρώην πρόεδρος ώστε να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024.

Το κόμμα Forward

Μέσα σε αυτή την πολωμένη ατμόσφαιρα εμφανίζεται ένας τρίτος πόλος: το κόμμα Forward. Δημιουργήθηκε το 2020 από τον πρώην διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών Αντριου Γιανγκ και πριν από δύο μήνες ανακοινώθηκε η συγχώνευσή του με το κίνημα Renew America και το κίνημα Serve America.

Το κόμμα Forward που αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει τους υποψηφίους του σε διάφορες πολιτείες ευελπιστεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2024 να έχει παραρτήματα σε όλες τις ΗΠΑ. Στο βασικό του πρόγραμμα ζητεί αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής εκλογών, ανοικτές προκριματικές εκλογές και θέτει ως στόχο οι υποψήφιοί του να έχουν ως προτεραιότητα τη συναίνεση προκειμένου να βρίσκονται λύσεις για την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο.Τ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου