Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Μουντιάλ 2022: Τηλεοπτικό μποϊκοτάζ σε Παρίσι και σε πολλές πόλεις της Γαλλίας

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Οι τοπικές αρχές δεν θα μεταδώσουν αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος στο Κατάρ.

Το Παρίσι μαζί με πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα προβάλει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε δημόσιους χώρους ούτε θα δημιουργήσει ειδικές «ζώνες φιλάθλων» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος στο Κατάρ.

Η απόφαση για μποϊκοτάρισμα του Μουντιάλ τον επόμενο μήνα περιγράφεται ως «κρίση συνείδησης της τελευταίας στιγμής» από τις δημόσιες αρχές.

Οι τοπικές αρχές στη Μασσαλία, τη Λιλ, το Μπορντό, τη Ρενς, το Νανσύ, το Ροντέζ και την πρωτεύουσα ανακοίνωσαν ότι δεν θα εγκαταστήσουν γιγάντιες οθόνες τηλεόρασης όπως στο παρελθόν για τη μετάδοση αγώνων.

«Αυτη η διοργάνωση σταδιακά μετατράπηκε σε μια ανθρώπινη και περιβαλλοντική καταστροφή, ασύμβατη με τις αξίες που θέλουμε να δούμε να μεταδίδονται μέσω του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο Benoît Payan, δήμαρχος της Μασσαλίας.

Στη Λιλ, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τη μη μετάδοση αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σοσιαλίστρια δήμαρχος της πόλης, Martine Aubry, είπε ότι η διεξαγωγή του διαγωνισμού στο Κατάρ ήταν «μια ανοησία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον και τον αθλητισμό».

Στο Παρίσι, ο Πιερ Ραμπαντάν, πρώην διεθνής Γάλλος παίκτης του ράγκμπι και αναπληρωτής αρμόδιος για τον αθλητισμό στο δήμο, είπε ότι «δεν τίθεται θέμα» εγκατάστασης fan zones, μολονότι η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, η Παρί Σεν Ζερμέν, ανήκει στον Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, εμίρη του Κατάρ από το 2011.

Το Στρασβούργο αποφάσισε επίσης να μην προβάλει το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είναι αδύνατο για εμάς να μην ακούσουμε τις πολυάριθμες ειδοποιήσεις από ΜΚΟ που καταγγέλλουν την κακοποίηση και την εκμετάλλευση των μεταναστών εργαζομένων. Χιλιάδες ξένοι εργάτες έχουν πεθάνει στα εργοτάξια, είναι ανυπόφορο», δήλωσε στο 20 Minutes η οικολόγος δήμαρχος της πόλης, Jeanne Barseghian.

«Το Στρασβούργο, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν μπορεί να συγχωρήσει αυτές τις κακομεταχειρίσεις, δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια όταν τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται με αυτόν τον τρόπο».

Ο Pierre Hurmic, ο οικολόγος δήμαρχος του Μπορντό, είπε ότι η προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η δημιουργία fan zones θα κάνουν την πόλη «συνεργό σε αυτό το αθλητικό γεγονός που αντιπροσωπεύει όλες τις ανθρωπιστικές, οικολογικές και αθλητικές εκτροπές».

Ο Ερίκ Καντονά, ο πρώην Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επίσης μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν θα παρακολουθήσω ούτε έναν αγώνα αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό θα μου κοστίσει γιατί από παιδί ήταν ένα γεγονός που αγαπώ, που ανυπομονώ και που παρακολουθώ με πάθος. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει νόημα. Το μόνο νόημα αυτής της εκδήλωσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι τα χρήματα».

Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου