Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Τουλάχιστον 174 νεκροί από ποδοπάτημα σε γήπεδο της Ινδονησίας

  Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ. Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην πόλη Μαλάνγκ της Ινδονησίας, όπως δήλωσε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ο αναπληρωτής κυβερνήτης της ανατολικής Ιάβα, Εμίλ Ντάρντακ, σε μια από τις χειρότερες τραγωδίες σε στάδια στον πλανήτη. Όλα συνέβησαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα εναντίον οπαδών, οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του “Kanjuruhan Stadium” μετά την ήττα 3-2 της τοπικής Αρέμα από την Περσεμπάγια Σουραμπάγια. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός και οι οπαδοί να τρέξουν προς την έξοδο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός και περιπτώσεις ασφυξίας. Εκτός από τους 174 θανάτους, οι αρχές της χώρας κάνουν λόγο και για 180 τραυματίες από τα επεισόδια.

Ο υπουργός ασφάλειας της χώρας, Μαχφούντ Εμντί, γνωστοποίησε σήμερα ότι ο αριθμός των θεατών που βρίσκονταν στο στάδιο ξεπερνούσε τη χωρητικότητα του γηπέδου. Συγκεκριμένα, αναφέρει σε ποστάρισμά του στο Instagram ότι είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια για ένα στάδιο που «χωράει» 38.000 θεατές.

Οπαδοί εισβάλλουν στο γήπεδο Kanjuruhan, στο οποίο κατόπιν συνέβη το τραγικό περιστατικό στην πόλη Μαλάνγκ της Ινδονησίας, 1 Οκτωβρίου 2022(AP Photo/Yudha Prabowo)

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Βιντόντο, έδωσε οδηγίες στις αρμόδιες αρχές της χώρας να αξιολογήσουν την ασφάλεια στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ «διέταξε» την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να σταματήσει η διεξαγωγή αναμετρήσεων, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

Βίντεο δείχνουν φιλάθλους να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μετά το σφύριγμα της λήξης. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους σταματήσουν, με αποτέλεσμα, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο, να εγκλωβιστούν και να χάσουν τη ζωή τους κι επίσης να υπάρξουν και περιπτώσεις ασφυξίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην ανατολική Ιάβα, Νίκο Αφίντα. «Η κατάσταση είχε ξεφύγει. Άρχισαν να επιτίθενται σε αστυνομικούς, έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα» τόνισε και υπογράμμισε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο αστυνομικοί. «Θα θέλαμε να μεταφέρουμε ότι… δεν ήταν όλοι αναρχικοί. Μόνο περίπου 3.000, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο» συνέχισε και πρόσθεσε ότι οι οπαδοί που τράπηκαν σε φυγή «βγήκαν σε ένα σημείο στην έξοδο. Μετά υπήρξε συσσώρευσή τους και κατά τη διαδικασία συσσώρευσης υπήρχε δύσπνοια, έλλειψη οξυγόνου».

Δακρυγόνα στο γήπεδο Kanjuruhan που συνέβη το τραγικό περιστατικό στην πόλη Μαλάνγκ της Ινδονησίας, 1 Οκτωβρίου 2022(AP Photo/Yudha Prabowo)

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ινδονησίας (PSSI), Γιούνους Νούσι, δήλωσε ότι η FIFA επικοινώνησε με την PSSI μετά την τραγωδία. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ζήτησε αναφορά για το θανατηφόρο συμβάν στην πόλη Μαλάνγκ και γι’ αυτό η PSSI απέστειλε ομάδα στον τόπο της τραγωδίας, προκειμένου να διεξάγει έρευνα. Η FIFA τονίζει ότι το προσωπικό ασφαλείας του γηπέδου ή οι αστυνομικές αρχές δεν πρέπει να κρατούν ή να κάνουν χρήση «αερίων για τον έλεγχο του πλήθους» στους αγώνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου