Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Χάος στα γερμανικά αεροδρόμια από την απεργία των πιλότων της Lufthansa

 Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, 2022

Εχουν ακυρωθεί πάνω από 800 πτήσεις εγκλωβίζοντας 130.000 ανθρώπους στα αεροδρόμια εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν.
KAI PFAFFENBACH VIA REUTERS
PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Χάος επικρατεί σήμερα στα γερμανικά αεροδρόμια λόγω της 24ωρης απεργίας των πιλότων της Lufthansa, που οδηγεί σε πάνω από 800 ακυρώσεις πτήσεων εγκλωβίζοντας 130.000 ανθρώπους μεταξύ αυτών και χιλιάδες Έλληνες.

Το εργατικό συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC) έχει καλέσει περισσότερους από 5.000 πιλότους της Lufthansa να κατέβουν στην απεργία απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς τους, μετά το ναυάγιο στον τελευταίο γύρο των συνομιλιών με την διοίκηση της εταιρείας.

Οι απεργίες και οι ελλείψεις προσωπικού έχουν ήδη αναγκάσει αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa, να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι, οδηγώντας σε μεγάλες ουρές στα μεγάλα αεροδρόμια.

Το σωματείο VC απαιτεί αύξηση μισθών κατά 5,5% φέτος και αυτόματη αποζημίωση για τον πληθωρισμό στη συνέχεια, καθώς και καλύτερους όρους για τους πιλότους που προσλαμβάονται.

Η Lufthansa υποστηρίζει ότι οι απαιτήσεις της VC θα αυξήσουν το κόστος προσωπικού της κατά 40% ή περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να αυξήσει κατά 900 ευρώ τους βασικούς μισθούς των πιλότων, σε δύο στάδια μέσα στους επόμενους 18 μήνες, γεγονός που θα αυξήσει κατά 18% τους μισθούς των νέων πιλότων και κατά 5% αυτών που βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις.

Τα συνδικάτα ωστόσο, επιμένουν οτι οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και ο πληθωρισμός , που είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 50 χρόνων, εξανεμίζει τους μισθούς ακόμη και με την αύξηση που έλαβαν.

Από την πλευρά της η διοίκηση, έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για την απεργία εν μέσω καλοικαιρινής σεζόν με την υπεύθυνη του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Άντρεα Μπούχλοχ Άντλερ να τονίζει οτι «αυτή η (απεργία) δεν είναι κατάλληλη. Βρισκόμαστε στην καρδιά της ταξιδιωτικής σεζόν και είναι πολύ σύντομη. Οι πιλότοι δεν είναι χαμηλού εισοδήματος. Σίγουρα δεν πλήττονται τόσο σκληρά από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό όσο πολλοί άλλοι που κάνουν τη δουλειά τους καθημερινά».

Τον Ιούλιο, η διοίκηση της Lufthansa κατέληξε σε συμφωνία αμοιβών με το προσωπικό εδάφους, αποτρέποντας περαιτέρω παραιτήσεις προσωπικού που αποχώρησε μετά την απεργία που οδήγησε σε ακύρωση περισσότερες από 1.000 πτήσεις.

HUFFPOSTGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου