Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Η Gazprom διακόπτει εντελώς τη ροή αερίου στην Ευρώπη μέσω Nord Stream

 Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, 2022
Λίγες ώρες πριν ξαναμπεί σε λειτουργία ο Nord Stream 1, μετά τις τριήμερες εργασίας συντήρησης που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Μόσχα, η Gazprom έκλεισε τον διακόπτη.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του Nord Stream, επικαλούμενη την ανάγκη περαιτέρω επισκευών.

Συγκεριμένα, λίγες ώρες πριν ξαναμπεί σε λειτουργία ο Nord Stream 1, μετά τις τριήμερες εργασίας συντήρησης που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η Μόσχα, η Gazprom έκλεισε το διακόπτη.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού κολοσσού τονίζεται ότι η βασική τουρμπίνα στο σταθμό της Πορτοβάγιας που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη έχει διαρροή λαδιών.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τουρμπίνα δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει με ασφάλεια αν δε διορθωθεί η διαρροή.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευής, πράγμα που σημαίνει ότι ο Nord Stream 1 τίθεται επ’ αόριστο εκτός λειτουργίας.

Να θυμίσουμε ότι με το άνοιγμα του στις 4 το πρωί του Σαββάτου (3/9) δεν αναμενόταν να λειτουργεί παρά μόνο στο 20% της δυνατότητάς του, λόγω της ρωσικής αντίδρασης στις ευρωπαϊκές κυρώσεις.  Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση για το πλαφόν στις τιμές αγοράς του ρωσικού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

Πηγές: ΕΡΤ, AFP, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου