Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: «Θα υποστείτε τις συνέπειες, όπως στο παρελθόν»

 Τρίτη και.. 13, Σεπτεμβρίου, 2022

Ρητορικοί παροξυσμοί και μυθεύματα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις εμπρηστικές δηλώσεις από την Αγκυρα.
AMMAR AWAD VIA REUTERS

Στη ρητορική της έντασης και της πρόκλησης συνεχίζει η Τουρκία, «προειδοποιώντας» τη χώρα μας «να μην εμπλακεί σε περιπέτειες για λογαριασμό άλλων».

«Καθώς προσπαθούμε να σεβαστούμε τα γειτονικά μας δικαιώματα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, η Ελλάδα συνεχίζει ακόμα τις προκλήσεις της. Εάν ξεκινήσετε μια περιπέτεια για λογαριασμό άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για τη γειτονική μας Ελλάδα», ήταν η νέα εμπρηστική δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συμπόσιο για τη Μάχη του Σαγγαρίου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε απευθυνόμενος στην Ελλάδα να μην είναι «εργαλείο» άλλων και να σταματήσει τις προκλήσεις. Λέγοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα σε εγρήγορση ενάντια στα «κακά μάτια και κακόβουλα σχέδια», πρόσθεσε ότι η ασφάλεια της χώρας βρίσκεται σε «ασφαλή χέρια» μέσω του «ηρωικού στρατού, της αμυντικής βιομηχανίας και των δορυφόρων που στέλνονται στο διάστημα».

«Εχουμε έργα που θα συμβάλουν στην ειρήνη και την ευημερία όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο», υποστήριξε.

Oικονόμου: Ρητορικοί παροξυσμοί και μυθεύματα

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις Τσαβούσογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται για εσωτερική κατανάλωση ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα. «Απαντώνται όπως πρέπει και όπου πρέπει, με τον κατάλληλο τρόπο. Η χώρα υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγοντας σταθερότητας, είναι ανοιχτή στο διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία» είπε ο κ. Οικονόμου.

Η Sabah για το μήνυμα Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν τα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τα ελληνοτουρκικά.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε την Κυριακή ότι παραμένει ανοιχτός στην επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και ο Τούρκος πρόεδρος είπε πρόσφατα ότι ο Μητσοτάκης ″δεν υπάρχει πια γι′ αυτόν″», γράφει η Sabah.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και μελών του ΝΑΤΟ έχουν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Και προσθέτει: «Παρά την κλιμάκωση, ο Μητσοτάκης είπε ότι ″δεν μπορεί να φανταστεί έναν πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας″».

(με πληροφορίες από Anadolu, Sabah)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου