Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Χαλκηδόνα: Λύκος κατασπάραξε μικρό αδέσποτο σκυλάκι

 Παρασκευή, 9/9/22

Στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη, λύκοι έχουν κατασπάραξει τις τελευταίες μέρες συνολικά οχτώ αδέσποτα σκυλάκια.

Τον «τρομο» έχει σπείρει στο χωριό Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη η παρουσία λύκων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι λύκοι μάλιστα, τριγυρνούν στο χωριό και μέχρι στιγμής, ψάχνοντας για τροφή έχουν κατασπαράξει αδέσποτα σκυλάκια.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς οι εν λόγω επιθέσεις άγριων ζώων, αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές ότι τα άγρια ζώα εμφανίστηκαν και στο γειτονικό χωριό Λουδίας.

Ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης Χαλκηδόνας, Γιάννης Μπατζαρακίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το περιστατικό και τις ευθύνες της πολιτείας.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αυξητική τάση στον πληθυσμό. Πριν από 2-3 χρόνια, εάν κάποιος έλεγε ότι έχει δει λύκο στα κτήματά του, θα τον κορόιδευαν. Σήμερα έχει αυξηθεί πάρα πολύ το φαινόμενο και τα βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά μας, και είναι έντονη και ανησυχητική η παρουσία τους», ανέφερε αρχικά.

«Τα φαινόμενα είναι καθημερινά, έχουμε πάρα πολλές επιθέσεις σε κτηνοτροφικές μονάδες, όπου επιτίθενται σε οικόσιτα ζώα. Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην αναζήτηση τροφής και ο λύκος είναι ένα άγριο ζώο που διανύει πολλά χιλιόμετρα για να βρει τροφή, και φτάσαμε σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο κ. Μπατζαρακίδης.

«Μιλήσαμε με το Δασαρχείο και το Δασαρχείο μιλά με την οργάνωση «Αρκτούρος» προκειμένου να περισυλλέξουν κάποια ζώα και να τα μεταφέρουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Είναι κάτι πέρα από τις αρμοδιότητες του δήμου και οι αρμόδιοι στο υπουργείο πρέπει άμεσα να δουν το θέμα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου