Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»

  Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, 2022

«Ο κ. Μητσοτάκης, οδηγούμενος από την εξουσιομανία του και βλέποντας τους πολίτες να του γυρνούν την πλάτη, θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του, γι’ αυτό επένδυσε εκ νέου στο δίλημμα ‘Μητσοτάκης ή χάος’», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ» | tovima.gr

Με αυστηρή γλώσσα και ευθείες βολές προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωσή του, σημειώνει πως «αφήνοντας ενοχικά εκτός κάδρου στην αποψινή ομιλία του το κράτος δικαίου, τη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού».

«Το ‘λεφτόδεντρο’ στην αυλή του Μαξίμου»

«Τελικά το ‘λεφτόδεντρο’ φύτρωσε στην αυλή του Μαξίμου», σημείωσε χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «μοίρασε το δημόσιο χρήμα με αυταρέσκεια, αποκρύπτοντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος που χρησιμοποιεί, προέρχεται αποκλειστικά από την υπερφορολόγηση της κατανάλωσης των ευάλωτων και μικρομεσαίων νοικοκυριών και ενώ επί τρία χρόνια εξασφάλισε απαλλαγές και δώρα στους ισχυρούς».

Και προσέθεσε: «Η κοινωνία μας χρειάζεται στήριξη, που θα βασίζεται σε επιλογές δίκαιες και όχι προσανατολισμένες στις κάλπες.

»Με παραδειγματική καθυστέρηση αναγνώρισε το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των νέων οικογενειών και των φοιτητών, που φέτος αποτέλεσε ένα τα μεγαλύτερα εμπόδια στις σπουδές τους.

»Επίσης, αναγνώρισε την ανάγκη των ενεργειακών κοινοτήτων και των φωτοβολταϊκών στις στέγες, ξεχνώντας όμως ότι λίγες εβδομάδες πριν, με νόμο της ΝΔ, οι ΑΠΕ πηγαίνουν στα χέρια των λίγων και ισχυρών».

«Έστω και με αυτά τα ψήγματα», τόνισε το ΠΑΣΟΚ, «φαίνεται ότι η ΝΔ δεν παρακολουθούσε απλά, αλλά πολύ προσεκτικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις σε αυτά τα θέματα πολύ νωρίτερα».

Και κατέληξε: «Ο κ. Μητσοτάκης, οδηγούμενος από την εξουσιομανία του και βλέποντας τους πολίτες να του γυρνούν την πλάτη, θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του, γι’ αυτό επένδυσε εκ νέου στο δίλημμα ‘Μητσοτάκης ή χάος’, επιλέγοντας στην θεσμική εκτροπή που πρωταγωνιστεί αυτός και το περιβάλλον του, να προσθέσει και την θεσμική ανακολουθία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου