Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Γράμμα από το Λονδίνο: Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Ελληνες

 Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, 2022

Ακρως ευνοημένη από τον ήλιο και τη θάλασσα η Ελλάδα, αλλά εξακολουθεί να μην ανήκει στους Ελληνες. Μη βιαστείτε να μας ειρωνευτείτε. Το είχε διαπιστώσει και ο Ανδρέας Παπανδρέου πολύ πριν από εμάς. Μάλιστα εγκατέλειψε τη σιγουριά της Αμερικής και πήγε στην Ελλάδα για να την δώσει στους Ελληνες.

Παρά την προσπάθεια όμως η Ελλάδα μικραίνει σχεδόν καθημερινά ακόμη περισσότερο. Η ΕΥΠ που φτιάχτηκε για να φυλάει Θερμοπύλες, δεν προφταίνει όπως μάθαμε τελευταία να παρακολουθεί αυτούς που την πουλάνε στους ξένους, κατά προτίμηση σε Μεσανατολίτες και τριτοκοσμικούς ολιγάρχες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένας από αυτούς που φαίνεται να κάνει τη δουλειά αυτή είναι και ο πρώην απολύτως έμπιστος, ο σχεδόν «αυτοκόλλητος», του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα ταυτόχρονα.

Πρόκειται για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ρουμπάτη, που ξεκίνησε την καριέρα του από την ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον με πάθος εναντίον αυτών που θεωρούσε ότι αποτελούσαν εμπόδιο στην ανέλιξή του, που ξεπερνούσε το πάθος των τουπαμάρος, των ταλιμπάν και των σταυροφόρων ταυτόχρονα.

Γράφτηκε σε εφημερίδα της Αθήνας ότι μετά την αποχώρησή του από τη διοίκηση της ΕΥΠ το 2019, έκανε μπίζνες με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτών που η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης τιμά φέτος.

Η τελευταία φορά που τον είχαμε συναντήσει ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Θόδωρου Καρυώτη για την ΑΟΖ στην Παλιά Βουλή, παρουσία όλης της παλιάς, μεταχουντικής, παρέας της Ουάσιγκτον. Πιο πριν, είχε περάσει από μπροστά μας κουβαλώντας στην πλάτη του την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε από τον απατεώνα τραπεζίτη και εκδότη Κοσκωτά, στην πίσω αυλή του νοσοκομείου Χέρφιλντ, έξω από το Λονδίνο, για να επισκεφτεί τον εγχειρισμένο Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακόμη πιο πριν τον είχαμε ξανασυναντήσει «εξ αποστάσεως» λίγες ώρες μετά το «unfair» του πατέρα Μητσοτάκη στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Λονδίνου και θαυμάσαμε τις ικανότητές του. Ο γράφων ήταν παρών στο «unfair» και γνωρίζει την ιστορία του. Εχει πολλά κοινά σημεία με την τρέχουσα ιστορία της ΕΥΠ, από πλευράς μεθόδευσης και οργάνωσης.

Το 1981 ο κ. Ρουμπάτης προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταθέσει τον γράφοντα από τη Νέα Υόρκη στη Βαγδάτη, λόγω της προσωπικής «συμπάθειας» που του είχε, γιατί μόνο εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο γίνονταν αερομαχίες, μεταξύ Σαντάμ Χουσεϊν και Αγιατολάχ Χομεϊνί.

Τα έβαλε επίσης προσωπικά μαζί μας με τρόπο που θα ζήλευε ακόμη και ο συγγραφέας κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων Τζον Λε Καρέ αρκετά νωρίτερα, όταν πληροφορήθηκε ότι ο γράφων είχε επίσης καλές προσωπικές σχέσεις με την γραμματέα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Σάιρους Βανς. Η καλοκάγαθη Μαρί-Ανν τον προωθούσε σαν ανταποκριτή των αντι-καραμανλικών «Νέων» του Λαμπράκη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αυτός θεώρησε καλό να προσπαθήσει να μας βγάλει από τη μέση, για να μην έχει μάρτυρες.

Αρκετά πιο πίσω, όταν ο φιλόδοξος κ. Ρουμπάτης διορίστηκε στο Γραφείο Τύπου της πρεσβείας Ουάσιγκτον αμέσως μετά την πτώση της χούντας, στο εξάμηνο επάνω, δημιούργησε σκάνδαλο υπονομεύοντας άδικα τον προϊστάμενό του με εξασέλιδη μυστική αναφορά κατευθείαν στον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην ίδια αναφορά κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν αποχουντοποίησε επαρκώς την πρεσβεία της Ουάσιγκτον, γιατί υπηρετούσε στο Γραφείο Τύπου της ο «χουντικός» πρώην λοχίας/βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου κατά το διάστημα 1972-74. Τον «χουντικό» όμως αυτόν πρώην λοχία «υιοθέτησε» λίγο αργότερα ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης όταν τα «βρήκαν» μεταξύ τους και φρόντισε να τον κρατήσει στην πρεσβεία της Ουάσιγκτον επί δεκαετίες.

Σήμερα η ΔΕΗ, τα διυλιστήρια και οι υπόλοιποι ενεργειακοί πάροχοι, οι αλυσίδες σουπερμάρκετ κ.λπ. από τις οποίες εξαρτώνται οι τιμές των προϊόντων και το αν παγώσουν ή όχι οι Ελληνες τον χειμώνα, δεν ανήκουν σε Ελληνες όπως θα ήθελε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ανήκουν σε ξένους και σε Ελληνες ιδιώτες που επιλέγουν να πολλαπλασιάζουν την περίοδο αυτή της κρίσης του Ουκρανικού τα προσωπικά τους κέρδη, σε βάρος του ελληνικού λαού.

Από την άλλη πλευρά, η Αγκυρα υποστηρίζει ότι υπάρχουν ελληνικά νησιά στο Αιγαίο που «κατακτήθηκαν» από την Ελλάδα και παραμένουν «κατεχόμενα» από τους Ελληνες, ενώ οι δυνάμεις που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν εναντίον των αδηφάγων Τούρκων, θα μας αναγκάσουν τελικά να «διαπραγματευτούμε» μαζί τους τη μοιρασιά της ελληνικής κυριαρχίας. Να διαπραγματευτούμε δηλαδή για το πού ακριβώς θα εγκατασταθεί μόνιμα ο Τούρκος μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Γι’ αυτό πληγωθήκαμε βαθειά όταν είδαμε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να φωτογραφίζεται χαμογελώντας αυτάρεσκα δίπλα στον Τούρκο Πρόεδρο και τον κατοχικό ηγέτη της βόρειας Κύπρου, στα εγκαίνια του αρχηγείου της ανθελληνικής προπαγάνδας στην Αμερική, του «Τουρκικού Σπιτιού» απέναντι από τον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για ενότητα της Ομογένειας, για ενότητα του Ελληνισμού, για αποτελεσματικό ελληνοαμερικανικό λόμπι κ.λπ. αν δεν αλλάξει κάτι στο θέμα αυτό.

Αν έχει λεφτά ο Αρχιεπίσκοπος για πέταμα, είναι εύκολο να πληρώνει επικοινωνιολόγους, κολαούζους και διαφημιστές για την προσωπική του αποκλειστικά προβολή και χωρίς να δίνει λογαριασμό στο εκκλησίασμα. Θα τους «πνίξει» όμως όλους αυτούς η Ιστορία. Τα λεφτά της Αρχιεπισκοπής δεν είναι για πέταμα. Είναι για τους ομογενείς που έχουν ανάγκες, για την ελληνική παιδεία και την πρόοδο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο χιώτικης καταγωγής «εγκέφαλος» της Επανάστασης του 1821 Αδαμάντιος Κοραής αφορίστηκε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως γιατί ξεμπρόστιασε τη συμπόρευση του Πατριαρχείου με τον Τούρκο Σουλτάνο. Ο κρητικής καταγωγής συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης αφορίστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδας γιατί ξεμπρόστιασε την υποκρισία της. Η Ιστορία αυτούς δαφνοστεφάνωσε και καταδίκασε τους διώκτες τους.

Τα πήγε σχετικά καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις υπόλοιπες σοβαρές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, αλλά ο σημερινός αντίπαλός του, ο σκοτεινός και υποχθόνιος κόσμος των μυστικών υπηρεσιών και ορισμένοι γνωστοί «βαρώνοι» της ολιγαρχίας και της πολιτικής, τον απειλούν με «ασύμμετρο» τρόπο.

Η «ασυμμετρία» αυτή στην ουσία συνίσταται στο κατά πόσο θα δεχτούν οι ολιγάρχες της ενέργειας και των άλλων κερδοφόρων τομέων της ελληνικής οικονομίας να ανοίξουν το πουγκί τους για να βοηθήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ταϊσει και να ζεστάνει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, μεσαίο και φτωχό.

Πρόκειται για τους ίδιους ολιγάρχες που έστησαν τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και χάρισαν τον όρο «Μακεδονία» στα Σκόπια. Αυτούς που προετοιμάζουν τη συμφωνία με την Τουρκία για το μοίρασμα του Αιγαίου και της Κύπρου. Πρόκειται για τους ολιγάρχες οι οποίοι είναι τα πραγματικά «αφεντικά» του υπουργείου Εξωτερικών, επί όλων των κυβερνήσεων, υπό τον έλεγχο του οποίου θέλουν να θέσουν την ΕΥΠ, υποτίθεται κατά το πρότυπο των Αγγλων.

Είχαμε μέχρι τώρα αρκετούς διοικητές της ΕΥΠ που ήταν πρώην διπλωμάτες, αλλά αντί να δούμε πρόοδο διαπιστώνουμε αύξηση της επικινδυνότητάς της για τους δημοκρατικούς Ελληνες. Απλώς διέρρευσαν πειρατικά τις απόρρητες πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ για να προωθηθούν οι ίδιοι στους κύκλους της ολιγαρχίας.

Κλείνουμε επαναλαμβάνοντας το πάγιο ερώτημά μας: Ποιο νυν ή πρώην ανώτερο στέλεχος της ΕΥΠ, ή πολιτικός που είχε την ευθύνη της, είναι το «βαθύ λαρύγγι» των στρατηγικών αποκαλύψεων παρακολούθησης των τηλεφώνων συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτικών, αλλά και αυτών που προβλέπουμε να ακολουθήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές;

* Ο Γιώργος Χατζηιωάννου διετέλεσε Σύμβουλος Τύπου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στις πρεσβείες Λονδίνου και Μόσχας.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου