Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Επικίνδυνη η άνοδος της στάθμης της θάλασσας για τις ΗΠΑ

 Τρίτη και.. 13, Σεπτεμβρίου, 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («WP»). Το νερό έρχεται… Δεν υπάρχει πλέον μεγάλη αμφιβολία γι’ αυτό, καθώς οι επιστήμονες τεκμηριώνουν όλο και περισσότερο πώς η υπεθέρμανση του Πλανήτη έχει επιταχύνει την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά μήκος των ακτών σε όλο τον Κόσμο.

Ωστόσο, μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την ερευνητική μη κερδοσκοπική «Climate Central» αποκαλύπτει μια ανησυχητική διάσταση του οικονομικού τέλους που θα μπορούσε να εκτυλιχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια, γραφεία και άλλα ιδιόκτητα ακίνητα θα γλιστρήσουν κάτω από τα όρια της παλίρροιας τις επόμενες δεκαετίες.

Ακολουθούν πέντε συμπεράσματα από την έρευνα σχετικά με τους ανθρώπους και τα μέρη που πρόκειται να χάσουν περισσότερο και τους λόγους που ο κόσμος πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για να σταματήσει τελικά την άνοδο των υδάτων:

Οι ερευνητές στο Climate Central πήραν επιστημονικά δεδομένα για την προβλεπόμενη άνοδο της στάθμης της θάλασσας, καθώς και πληροφορίες για τα παλιρροϊκά όρια των πολιτειών και τα συνδύασαν με αρχεία σε περισσότερες από 50 εκατομμύρια μεμονωμένες ιδιοκτησίες σε εκατοντάδες κομητείες των ΗΠΑ για να εντοπίσουν τμήματα που κινδυνεύουν περισσότερο.

Το συμπέρασμά τους: Σχεδόν 650.000 μεμονωμένα, ιδιόκτητα αγροτεμάχια, σε έως και 4,4 εκατομμύρια στρέμματα γης, προβλέπεται να πέσουν κάτω από τα μεταβαλλόμενα παλιρροιακά όρια έως το 2050. Η γη που επηρεάζεται θα μπορούσε να διογκωθεί σε 9,1 εκατομμύρια στρέμματα μέχρι το 2100. Σύμφωνα με την ανάλυση της περασμένης Πέμπτης, τα ακίνητα με συλλογική εκτιμώμενη αξία 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσαν να επηρεαστούν μέχρι το τέλος του αιώνα, με βάση τις τρέχουσες εκπομπές. Ομως, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης, επειδή οι πλήρεις αξίες των ακινήτων δεν ήταν διαθέσιμες για όλες τις κομητείες, το πραγματικό σύνολο είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο.

Η ανάλυση Climate Central εκτίμησε ότι περισσότερες από 25.000 ιδιοκτησίες, συνολικού ύψους σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων στην Λουιζιάνα, θα μπορούσαν να πέσουν εντελώς κάτω από τις παλιρροϊκές γραμμές μέχρι το 2050 – αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο μέρος στη χώρα. Αυτό θα ανερχόταν στο 8,7 τοις εκατό της συνολικής έκτασης της Λουιζιάνα, σύμφωνα με την έκθεση.

Αλλά και άλλες πολιτείες φαίνεται να αντιμετωπίζουν εκτεταμένες απειλές. Οι τρεις πρώτες σε κίνδυνο πίσω από τη Λουιζιάνα είναι η Φλόριδα, η Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας, που έχουν όλες μεγάλες περιοχές χαμηλών, απειλούμενων ακτών.

Η Νέα Ιερσέη και η Νέα Υόρκη θα δουν επίσης χιλιάδες ακίνητα να πέφτουν κάτω από την παλίρροια τις επόμενες δεκαετίες. Το ίδιο και το Μέρυλαντ, στο οποίο οι ερευνητές θα μπορούσαν να δουν περισσότερα από 2.500 κτίρια να επηρεάζονται.

Η απώλεια σπιτιών και άλλων περιουσιών -ειδικά εκείνων κατά μήκος της ακτής- δεν είναι μόνο μια τραγωδία για τους ιδιοκτήτες. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διαβρωθούν τα έσοδα που χρειάζονται οι δημοτικές αρχές για να λειτουργήσουν.

«Η μειωμένη αξία των ακινήτων και η μικρότερη φορολογική βάση μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλότερα φορολογικά έσοδα και μειωμένες δημόσιες υπηρεσίες – μια πιθανή καθοδική σπείρα αποεπένδυσης και μείωσης του πληθυσμού, μειωμένη φορολογική βάση και δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.», διαπίστωσε η ανάλυση.

Η διάβρωση των φορολογικών βάσεων είναι μεγάλο πρόβλημα. Οχι το μόνο. Η μελέτη βρήκε επίσης σωρεία άλλων επιπλοκών που πιθανότατα θα προκύψουν καθώς η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται ολοένα και υψηλότερα. «Οι νομικές και πολιτικές συνέπειες αυτών των αλλαγών είναι περίπλοκες και πιθανότατα θα διαφέρουν μεταξύ των τοποθεσιών», σύμφωνα με την ανάλυση.
Οι κορυφαίοι επιστήμονες του Κόσμου ανακάλυψαν ότι δεδομένου του άνθρακα που συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα μετά από γενιές ορυκτών καυσίμων, ο ρυθμός ανόδου της στάθμης της θάλασσας αυξάνεται και θα συνεχιστεί τις επόμενες δεκαετίες. Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με μια σημαντική έκθεση νωρίτερα φέτος από το NOAA, η οποία διαπίστωσε ότι η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να αυξηθεί κατά μήκος των ακτών των ΗΠΑ κατά περίπου ένα πόδι από τώρα έως το 2050.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου