Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Σκότωσε αδέσποτο σκύλο με φόλα – Συνελήφθη και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

  Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Ο Βόλος παρακολουθεί με οργή τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τον 56χρονο δράστη.

Κάμερα «έπιασε στα πράσα» 56χρονο στον Αλμυρό Βόλου να ρίχνει φόλα σε αδέσποτο σκύλο, ο οποίος μετά από λίγη ώρα εντοπίστηκε νεκρός.

Ο δράστης συνελήφθη από την Αστυνομία, παραπέμφθηκε σε ανακριτή για κακοποίηση ζώου και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και λέει ότι εκείνος τάισε το ζώο και δεν το δηλητηρίασε.

Το άτυχο τετράποδο εντοπίστηκε νεκρό στον δρόμο, σε περιοχή εντός του κέντρου του Αλμυρού, την Παρασκευή.

Κάτοικοι λένε ότι ήταν τσιπαρισμένο από τη δημοτική αρχή Αλμυρού, στειρωμένο και εμβολιασμένο. Επρόκειτο για ένα ήσυχο τετράποδο, που δεν εμφάνιζε επιθετική συμπεριφορά και σιτιζόταν από τους περίοικους.

Το φρικτό θέαμα του νεκρού ζώου καταμεσής του δρόμου προκάλεσε οργή στους φιλόζωους, αλλά και στα παιδιά της γειτονιάς, που σοκαρίστηκαν με τη θλιβερή εικόνα.

Αρνείται τις κατηγορίες – «Ήθελα να το ταΐσω», ισχυρίζεται

Η κινητοποίηση του ατυνομικού τμήματος Αλμυρού ήταν άμεση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και βρήκαν βιντεοληπτικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο ο 56χρονος, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός οικισμού Αλμυρού, φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, προέβη στη ρίψη αντικειμένου, περιτυλιγμένο με χαρτοπετσέτα, το οποίο αφού έφαγε μη δεσποζόμενος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο και με την πάροδο είκοσι περίπου λεπτών της ώρας, θανατώθηκε και, όπως προέκυψε στη συνέχεια από σχετική γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Η σύλληψη του δράστη, στη συνέχεια, ήταν θέμα χρόνου. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο 56χρονος, που είναι κάτοικος της περιοχής όπου σημειώθηκε το αναφερόμενο περιστατικό, κρατήθηκε την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Μετά την παραπομπή του στον ανακριτή, ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει ότι πλησίασε το αδέσποτο για να το ταΐσει και όχι να το δηλητηριάσει.

Επισημαίνεται ότι η κακοποίηση (φόνος) ζώου τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Ο κατηγορούμενος κρατείται μέχρι την απολογία του. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού συνεχίζει την προανάκριση.

πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου