Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Καταρρέει το ευρώ: Πρώτη φορά κάτω από τα 0,99 δολ. εδώ και 20 χρόνια

 Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, 2022

Η απότομη πτώση κάτω από το όριο ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ρωσίας να αναστείλει επ’ αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1

Καταρρέει το ευρώ: Πρώτη φορά κάτω από τα 0,99 δολ. εδώ και 20 χρόνια | tovima.gr

Κάτω από τα 0,99 δολάρια έπεσε το ευρώ για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες, αφότου η Ρωσία έκλεισε τη στρόφιγγα στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1, καθιστώντας ασφυκτική την πίεση προς τις ευρωπαϊκές οικονομίες που ήδη μαστίζονται από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Το ευρώ υποχώρησε έως και 0,7 %, φτάνοντας στο χαμηλό των 0,9888 δολαρίων στις απογευματινές συναλλαγές της Δευτέρας στην Ασία σηματοδοτώντας την πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος για πρώτη φορά, εδώ και 20 χρόνια, κάτω από το όριο των 0,99 δολαρίων.

Ρωσικό μπλόκο στον Nord Stream 1

Η απότομη πτώση κάτω από το όριο του 0,99 δολ. ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ρωσίας να αναστείλει επ’ αόριστον τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, περιορίζοντας περαιτέρω τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης και εντείνοντας τους κινδύνους ύφεσης στο μπλοκ.

Η κρατική Gazprom ανακοίνωσε ότι η αναστολή οφειλόταν σε τεχνικό σφάλμα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες αφότου οι χώρες της G7 ανακοίνωσαν σχέδια για επιβολή ανώτατου ορίου τιμών στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα έσοδα που ρέουν στη Μόσχα, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της εισβολής της στην Ουκρανία.

Τα futures των μετοχών αντανακλούσαν την επιδείνωση των προοπτικών για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, με τον Euro Stoxx 50 να υποχωρεί περισσότερο από 3% όταν άνοιξαν οι αγορές στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι. Ο FTSE 100 αναμενόταν να υποχωρήσει περίπου 1 %.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου