Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Wall Street: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα

 Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την τέταρτη ανοδική εβδομάδα, επεκτείνοντας το ράλι της αγοράς από τα χαμηλά της στα μέσα Ιουνίου.

Με κέρδη έκλεισε και σήμερα η Wall Street, η οποία ολοκλήρωσε την τέταρτη ανοδική της εβδομάδα, καθώς η «επίδραση» των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τον πληθωρισμό συνέχισε να δίνει ώθηση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,27% στις 33.761 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,73% στις 4.279 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,09% στις 13.047 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την τέταρτη ανοδική εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 2,9%, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί κερδών του S&P 500 από τον Νοέμβριο του 2021. Ο Dow σημείωσε άνοδο 2,7% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 2,6% υψηλότερα. Για τον Nasdaq, είναι επίσης η τέταρτη θετική εβδομάδα στη σειρά.

Οι κινήσεις αυτής της εβδομάδας επέκτειναν το ράλι της αγοράς από τα χαμηλά της στα μέσα Ιουνίου. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 14,7% από τα χαμηλά, ενώ ο Dow κερδίζει 11,5% και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 20,0%.

Ανοδική πορεία

«Η θεμελιώδης ροή ειδήσεων παραμένει ανοδική, με την οικονομία να εισέρχεται σε μια περίοδο αποπληθωρισμού, ενώ τα εταιρικά κέρδη και η ανάπτυξη κινούνται καλύτερα από ό,τι αναμενόταν», σύμφωνα με τον Adam Crisafulli της Vital Knowledge.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Rivian σημείωσε πτώση 1%, καθώς αν και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στην κορυφαία και κατώτατη γραμμή των αποτελεσμάτων, περιόρισε τις προβλέψεις της για ολόκληρο το έτος.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο του Πανεπιστημίου του Michigan ανέβηκε στις 55,1 μονάδες τον Αύγουστο από τις 51,1 τον Ιούλιο. Επιπλέον, οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 5% σε ορίζοντα ενός έτους, χαμηλότερα από το 5,2% που προέβλεπαν τον Ιούλιο.

Επίσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,5% σε σχέση με τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας την πρώτη μηνιαία πτώση του από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,2%. Σε επίπεδο έτους οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 9,8%.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου