Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Wall Street: Πελόζι και Fed «έριξαν» το αμερικανικό χρηματιστήριο

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί καθώς η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι βρίσκεται στην Ταϊβάν, με τους Κινέζους να απειλούν να αναλάβουν δράση για να μην αφήσουν αναπάντητη την πρόκληση

Δεν κατάφερε να διαφοροποιηθεί τελικά ο Nasdaq από την πτωτική πορεία των άλλων δύο βασικών δεικτών της Wall Street, αν και το προσπάθησε, με τις εξελίξεις στο μέτωπο της επίσκεψης της προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι, και την τελευταία μελέτη της Federal Reserve να επιβαρύνουν το κλίμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 1,22% στις 32.396 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,66% στις 4.091 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,16% στις 12.348 μονάδες.Οι ανησυχίες έχουν ενταθεί καθώς η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι βρίσκεται στην Ταϊβάν, ενώ πριν από το ταξίδι, οι Κινέζοι αξιωματούχοι απείλησαν να αναλάβουν δράση εάν η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Τα μηνύματα από την Fed 

Την ίδια ώρα, σήμερα υπήρξε καταιγισμός σχολίων από περιφερειακούς αξιωματούχους της Federal Reserve, οι οποίοι έριξαν τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πλησιάζει το στόχο της αύξησης των επιτοκίων. Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς δήλωσε ότι ελπίζει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια να συνεχίσει με αυξήσεις ανά τρίμηνο έως τις αρχές του δεύτερου τριμήνου το 2023.Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει ακόμη δουλειά μπροστά της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Επίσης, η Λορέτα Μέστερ, πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, είπε ότι απαιτούνται αρκετοί ακόμη μήνες απόδειξης ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί πριν η Τράπεζα ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Οι μετοχές 

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Caterpillar υποχώρησαν πάνω από 5%, αφού η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών, εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και της αναστολής των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία.Απώλειες που ξεπέρασαν το 6% σημείωσαν και οι μετοχές της JetBlue, καθώς απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της την αγορά, εξαιτίας του αυξημένου κόστους.Στον αντίποδα, η Pinterest κέρδισε περισσότερο από 12%, παρά τα κατώτερα των εκτιμήσεων τριμηνιαία αποτελέσματα. Η Elliott Management επιβεβαίωσε ότι είχε γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας καθώς προσβλέπει να βοηθήσει την εταιρεία να αξιοποιήσει τις «πλήρες δυνατότητές» της.Την ίδια ώρα, η επιφυλακτικότητα στην αγορά παραμένει, καθώς εντείνονται οι εκτιμήσεις ότι η Wall Street κάνει μια μίνι ανάκαμψη πριν συνεχίζει την πτωτική της πορεία. «Πιστεύω σίγουρα ότι βρισκόμαστε σε ένα ράλι εν μέσω bear market», δήλωσε ο Kevin Simpson της Capital Wealth Planning. Οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν στις αγορές.Ωστόσο, η Bank of America ανέφερε ότι η πλειονότητα των επενδυτών ήταν καθαροί αγοραστές αμερικανικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα, την πέμπτη συνεχή εβδομάδα θετικών εισροών. «Όλες οι ομάδες πελατών ήταν αγοραστές αυτή την εβδομάδα. Οι αγορές οδηγήθηκαν από θεσμικούς πελάτες, με τα hedge funds και τους ιδιώτες πελάτες να είναι καθαροί αγοραστές για δεύτερη και πέμπτη συνεχή εβδομάδα, αντίστοιχα», έγραψε η BofA.
O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου