Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

ΗΠΑ: Άκρως απόρρητα έγγραφα κατέσχεσε το FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ

Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο η έρευνα του FBI αφορούσε πιθανό απόρρητο υλικό που σχετίζεται με πυρηνικά όπλα

ΗΠΑ: Άκρως απόρρητα έγγραφα κατέσχεσε το FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ | tovima.gr

Έγγραφα και αρχεία που φέρονται να συνιστούν αποδεικτικά στοιχεία για αντικείμενα που κατέχονται παράνομα από τον Ντόναλντ Τραμπ κατέσχεσαν πράκτορες του FBI στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στη Φλόριντα, σύμφωνα με το Fox News.

Το ένταλμα έδωσε στους πράκτορες την εξουσία να κατάσχουν «όλα τα έγγραφα και αρχεία που αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, λαθραία αντικείμενα, καρπούς εγκλήματος ή άλλα αντικείμενα που κατέχονται παράνομα» κατά παράβαση του κώδικα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων με σήμανση διαβάθμισης και προεδρικών αρχείων που δημιουργήθηκαν μεταξύ 20 Ιανουαρίου 2017 και 20 Ιανουαρίου 2021, ανέφερε το Fox News, επικαλούμενο έγγραφα που εξέτασε.

Διαβαθμισμένα έγγραφα

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, οι πράκτορες του FBI που πραγματοποίησαν την έρευνα στο σπίτι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ τη Δευτέρα αφαίρεσαν 11 σειρές διαβαθμισμένων εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που χαρακτηρίζονται άκρως απόρρητα.

Στην αίτηση για έκδοση εντάλματος έρευνας, που προηγήθηκε, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε στον αρμόδιο ομοσπονδιακό δικαστή ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι ο Τραμπ παραβίασε τον νόμο περί κατασκοπείας, έναν νόμο που απαγορεύει την κατοχή ή τη διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι πράκτορες του FBI πήραν περίπου 20 κουτιά με αντικείμενα, ντοσιέ με φωτογραφίες, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική άδεια χάριτος για τον σύμμαχο του κ. Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, όπως προκύπτει από τον κατάλογο των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από το ακίνητο, ανέφερε η εφημερίδα. Στον κατάλογο περιλαμβάνονταν επίσης πληροφορίες σχετικά με τον «Πρόεδρο της Γαλλίας», ανέφερε.

«Άκρως απόρρητο»

Ο κατάλογος των εγγράφων που ευρέθησαν περιλαμβάνεται σε ένα επτασέλιδο έγγραφο που περιλαμβάνει επίσης το ένταλμα για την έρευνα των χώρων που χορηγήθηκε στο FBI από τον δικαστή Bruce Reinhart, αναφέρει η WSJ. Ο κατάλογος δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των εγγράφων.

Οι πληροφορίες ότι ο Τραμπ είχε στην κατοχή του έγγραφα με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό νομικό κίνδυνο για τον ίδιο.

Το «άκρως απόρρητο» είναι το υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης, το οποίο προορίζεται για τις πιο στενά φυλασσόμενες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας της χώρας. Συνήθως φυλάσσεται σε ειδικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις, επειδή η αποκάλυψή του θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημία στην εθνική ασφάλεια.

Πολλοί ομοσπονδιακοί νόμοι απαγορεύουν τον κακό χειρισμό διαβαθμισμένου υλικού, συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί κατασκοπείας καθώς και ενός άλλου νόμου που απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή υλικού.

Ο Τραμπ αύξησε τις ποινές γι’ αυτό όσο ήταν στην εξουσία, καθιστώντας το κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Τραμπ διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο η έρευνα του FBI στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, αφορούσε πιθανό απόρρητο υλικό που σχετίζεται με πυρηνικά όπλα, γράφοντας στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «το θέμα των πυρηνικών όπλων είναι μια φάρσα».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου