Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Σφοδρές αντιδράσεις Ρεπουμπλικανών στην έρευνα του FBI στο Μαρ-α-Λάγκο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί και επιφανείς σχολιαστές των συντηρητικών κύκλων αντέδρασαν έντονα, το βράδυ της Δευτέρας, στην είδηση ότι το FBI διεξήγαγε έρευνα στην ιδιωτική κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς, με κάποιους να προτείνουν τη σύλληψη των ομοσπονδιακών πρακτόρων και άλλους να υπαινίσσονται ότι η εγκεκριμένη από τις δικαστικές Αρχές δράση του FBI κατά του κ. Τραμπ ωθεί τη χώρα προς ένα, άνευ προηγουμένου, πολιτικό χάος.

«Είδα αρκετά», έγραψε ο βουλευτής Κέβιν Μακάρθι, ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια δήλωση που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει φτάσει σε ένα απαράδεκτο σημείο πολιτικοποίησης με τη χρήση όπλων».

Υπονοώντας μια πιθανή έρευνα του Κογκρέσου κατά του εν ενεργεία Υπουργού Δικαιοσύνης, στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές, ο κ. Μακάρθι πρόσθεσε: «Υπουργέ Δικαιοσύνης κ. Γκάρλαντ, διαφυλάξτε τα έγγραφά σας και σβήστε τις ημέρες από το ημερολόγιό σας».

Οι αντιδράσεις για την έρευνα στην παραθαλάσσια έπαυλη του κ. Τραμπ στη Νότια Φλόριδα, συνεχίστηκαν για ώρες, με τους υποστηρικτές του να επιτίθενται στους ομοσπονδιακούς πράκτορες, χαρακτηρίζοντάς τους προκατειλημμένους και διεφθαρμένους.

Μια από τις πιο σφοδρές επιθέσεις κατά των ομοσπονδιακών Αρχών επιβολής του νόμου το βράδυ της Δευτέρας προήλθε από τον πολιτειακό βουλευτή της Φλόριδας, Αντονι Σαμπατίνι, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος για το Κογκρέσο με τους Ρεπουμπλικανούς σε μια Περιφέρεια κοντά στο Ορλάντο.

«Ηρθε η ώρα για εμάς στη Βουλή της Φλόριδας να συγκαλέσουμε μια έκτακτη σύνοδο και να τροποποιήσουμε τους νόμους μας σχετικά με τις ομοσπονδιακές Αρχές», έγραψε ο κ. Σαμπατίνι στο Twitter. «Διακόψτε αμέσως όλους τους δεσμούς με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Κάθε πράκτορας του FBI που εκτελεί τα καθήκοντά του, τα οποία υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες της Πολιτείας μας θα πρέπει να συλλαμβάνεται μόλις γίνεται αντιληπτός».

Σε ανάρτησή του την περασμένη εβδομάδα, ο Ρικ Γκρένελ, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής των Εθνικών Μυστικών Υπηρεσιών επί προεδρίας του κ. Τραμπ, δήλωσε ότι εάν ο πρώην πρόεδρος επανεκλεγεί, πρέπει να «καθαρίσει το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Οι αντιδράσεις των Ρεπουμπλικανών στην έρευνα είχαν ως στόχο επίσης να μεταφέρουν αισθήματα φόβου στους απλούς πολίτες, υπονοώντας ότι θα μπορούσαν και αυτοί να γίνουν στόχος ομοσπονδιακών πρακτόρων.

«Αν τολμούν και κάνουν αυτό σε έναν πρώην πρόεδρο, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν σε εσάς», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός Twitter της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο «Fox News», ο παρουσιαστής Τζέσι Γουότερς χαρακτήρισε την έρευνα στο σπίτι του κ. Τραμπ «παράλογη» και ζήτησε να απολυθεί ο διευθυντής του FBI, επειδή είναι «διεφθαρμένος».

Αλλοι δεξιοί σχολιαστές είχαν ακόμη πιο σκοτεινές απόψεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η έρευνα στο Μαρ-α-Λάγκο θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

«Υπάρχει ξαφνικά ένας πολύ ορατός κίνδυνος βίαιης πολιτικής αστάθειας σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά σε περισσότερα από 150 χρόνια», έγραψε στο Twitter ο Τζόελ Μπ. Πόλακ, αρχισυντάκτης στο δεξιό Μέσο Ενημέρωσης «Breitbart News».

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου