Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στην εισαγγελέα της Νέας Υόρκης

 Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («AP»). Ο Donald Trump δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι έκανε χρήση της Πέμπτης Τροποποίησης του Συντάγματος και δεν θα κατέθετε ενόρκως στο πλαίσιο της μακροχρόνιας έρευνας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς το πρωί της Τετάρτης, αλλά έβγαλε μια ανακοίνωση περισσότερο από μια ώρα αργότερα λέγοντας ότι «αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και των προνομίων που παρέχει σε κάθε πολίτη το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Κάποτε ρωτήθηκα: ‘Αν είσαι αθώος, γιατί κάνεις χρήση της Πέμπτης Τροποποίησης;’ Τώρα γνωρίζω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση», ανέφερε η ανακοίνωση του πρώην προέδρου. «Οταν η οικογένειά σας, η εταιρεία σας και όλοι οι άνθρωποι στον περίγυρό σας έχουν γίνει στόχος ενός αβάσιμου και πολιτικά υποκινούμενου κυνηγιού μαγισσών που υποστηρίζεται από δικηγόρους, εισαγγελείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ψευδείς ειδήσεις, δεν έχετε άλλη επιλογή».

Οσο δυναμικά και αν ο Τραμπ υπερασπίστηκε τον εαυτό του μέσα από τις γραπτές δηλώσεις, ειδικοί περί του θέματος ισχυρίζονται ότι η ίδια στρατηγική θα μπορούσε να αποτύχει σε ένα περιβάλλον δικαστηρίου, επειδή οτιδήποτε ισχυριστεί θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί εναντίον του στην ποινική έρευνα.

Αυτή του η απόφασή του έρχεται λίγες ημέρες αφότου πράκτορες του FBI έκαναν έρευνα στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα στο πλαίσιο μιας άσχετης ομοσπονδιακής έρευνας για να αποδειχθεί το εάν ο πρώην πρόεδρος πήρε μαζί του απόρρητα αρχεία όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο.
Η έρευνα αστικού χαρακτήρα, υπό την επίβλεψη της Λετίσια Τζέιμς, αφορά ισχυρισμούς ότι η εταιρεία του Τραμπ, η «Trump Organization», ανέφερε πλαστά στοιχεία για την αξία διάφορων περιουσιακών στοιχείων, όπως γήπεδα γκολφ και ουρανοξύστες, παραπλανώντας έτσι δανειστές και φορολογικές υπηρεσίες.

«Η σπουδαία εταιρεία μου, και εγώ ο ίδιος, δεχόμαστε επιθέσεις από όλες τις πλευρές», έγραψε προηγουμένως ο Τραμπ στο «Truth Social», την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε ο ίδιιος. «Δημοκρατία της Μπανανίας»!

Τον Μάιο, το γραφείο της Τζέιμς δήλωσε ότι πλησιάζει στο τέλος της έρευνάς του και ότι οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει σημαντικά στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν νομικές ενέργειες εναντίον του Τραμπ, της εταιρείας του ή και των δύο μαζί. Η ένορκη κατάθεση του πρώην προέδρου ήταν ένα από τα λίγα κομμάτια της έρευνας που έλειπαν, δήλωσε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως.

Δύο από τα ενήλικα παιδιά του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η Ιβάνκα, κατέθεσαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πηγές του «Associated Press» που ζήτησαν να παραμείνουν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Η κατάθεση των τριών μελών της οικογένειας Τραμπ είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε μετά τον θάνατο, στις 14 Ιουλίου, της πρώην συζύγου του Τραμπ, Ιβάνα, μητέρας της Ιβάνκα, του Ντόναλντ Τζούνιορ και ενός άλλου γιου, του Ερικ Τραμπ, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στην έρευνα της Τζέιμς το 2020.

Την Παρασκευή, η «Trump Organization» και ο επί σειρά ετών επικεφαλής των οικονομικών της, ο Αλεν Βάισελμπεργκ, θα βρεθούν στο δικαστήριο ζητώντας την απόρριψη των κατηγοριών για φορολογική απάτη που τους απαγγέλθηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της παράλληλης ποινικής έρευνας του εισαγγελέα του Μανχάταν, με αφορμή στοιχεία που αποκάλυψε το γραφείο της Τζέιμς. Ο Βάισελμπεργκ και η εταιρεία έχουν δηλώσει αθώοι.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου