Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ο πιο δαιδαλώδης οδικός κόμβος στον κόσμο βρίσκεται στην Κίνα

 Τρίτη, 16, Αυγούστου, 2022

Έχει 5 επίπεδα, 20 ράμπες και 8 κατευθύνσεις. 

Με 20 ράμπες που διαπλέκονται σε πέντε επίπεδα και συνδέουν τρεις μεγάλους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ο οδικός κόμβος Χάνγκζεβάν στο Τσονγκίνγκ στην Κίνα θεωρείται ο πιο περίπλοκο στον κόσμο.

Όταν οι πρώτες φωτογραφίες του κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, πριν από μερικά χρόνια, προκάλεσαν ένα μείγμα σοκ, έκπληξης και ανησυχίας.

Πολλοί αναρωτιόντουσαν πώς στην ευχή θα μπορούσαν οι λιγότερο έμπειροι οδηγοί να βρουν το δρόμο τους με τόσες πολλές ράμπες και λωρίδες, παρά τους ισχυρισμούς των σχεδιαστών της ότι φαίνεται πολύ πιο περίπλοκος από ότι πραγματικά είναι.

«Θα πρέπει να κάνεις τον γύρο ολόκληρης της πόλης αν πάρεις τη λάθος ράμπα» ήταν το σχόλιο οδηγού όταν πρωτοείδε τον δαιδαλώδη αυτό οδικό κόμβο. Άλλοι αναρωτήθηκαν αν τα συστήματα GPS θα μπορούσαν να βοηθήσουν, λαμβάνοντας υπόψη τα πέντε κάθετα επίπεδα στα οποία είναι τοποθετημένες οι ράμπες

Το εξωφρενικό αυτό έργο ολοκληρώθηκε το 2017, μετά από εφτά χρόνια κατασκευής και πέντε χρόνια σχεδιασμού, και θεωρείται κατά κάποιο τρόπο ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, ενώ ο επικεφαλής σχεδιαστής της επιμένει ότι οι όποιες ανησυχίες για την πολυπλοκότητά του είναι αβάσιμες.

Ο εμπνευστής Λιού Μπάγνζουν δήλωσε στην People’s Daily ότι οι 20 ράμπες ήταν απαραίτητες για να διευκολύνουν την πλοήγηση. Επειδή συνδέει τρεις αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας καθώς και άλλους περιφερειακούς δρόμους, οι σχεδιαστές έλαβαν υπόψη τους το ανθρώπινο λάθος και πρόσθεσαν επιπλέον ράμπες για να βοηθήσουν τους οδηγούς να στρίψουν πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Λιού, σε περίπτωση που επιλέξουν λάθος λωρίδα, οι οδηγοί έχουν επιλογή εξόδου μέσα σε 10 λεπτά και οι οδικές πινακίδες είναι πολύ ορατές, οπότε παρόλο που οι ράμπες πηγαίνουν προς οκτώ διαφορετικές κατευθύνσεις, οι οδηγοί δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ.

Πάντως, ο οδικός αυτός κόμβος δεν είναι ο μόνος. Στην Κίνα υπάρχουν πολλοί δαιδαλώδεις οδικοί κόμβοι με ένα από αυτούς να έχει 18 διαφορετικές ράμπες και ύψος 37 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου