Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

Κρυπτονομίσματα: Ξαφνική βουτιά μετά το ράλι

 Κυριακή, 21 Αυγούστου, 2022

Τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική μαζική ρευστοποίηση στα cryptο

Κρυπτονομίσματα: Ξαφνική βουτιά μετά το ράλι

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον εβδομάδων βούτηξε το Bitcoin, υποχωρώντας κάτω από τα 22.000 δολάρια, εξαιτίας μιας ξαφνικής πώλησης κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη.

Η βουτιά αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, είχε καταφέρει να ξεπεράσει το επίπεδο των 25.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο μετά την άνοδο των αμερικανικών μετοχών.

Ακολουθώντας το Ether έπεσε από τα 1.808 δολάρια στα 1.728 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ο οδικός χάρτης της Fed για τα crypto

Ντόμινο

Η ακριβής αιτία που οδήγηση στην απότομη πτώση και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Binance Coin , το Cardano και το Solana , δεν ήταν αμέσως σαφής.

«Δεν δείχνει το μοτίβο ενός κραχ, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία δεν ανέκαμψαν αμέσως απότομα, αλλά βυθίστηκαν ακόμη χαμηλότερα τις ώρες που ακολούθησαν», δήλωσε στο CNBC, η Σουζάνα Στρίτερ , ανώτερη αναλύτρια επενδύσεων και αγορών στην Hargreaves Lansdown. «Φαίνεται πιθανό ότι ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης συναλλαγής πώλησης, ελλείψει άλλων εξωτερικών παραγόντων».

Διαβάστε επίσης – Crypto: Πάνω από 540 εκατ. δολάρια ξεπλύθηκαν μέσω γέφυρας Blockchain

Ο χειμώνας των crypto

Υπογράμμισε επίσης ότι αυτή η «ψυχρολουσία» στην αγορά μπορεί να είναι ένας προάγγελος αυτούς που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «χειμώνα των  κρυπτονομισμάτων»: «Αν και στα 21.800 δολάρια το Bitcoin εξακολουθεί να απέχει πολύ από τα χαμηλά του Ιουνίου όταν είχε πέσει κάτω από τα 19.000 δολάρια, η αστάθεια καταστρέφει και πάλι την αγορά» υπογράμμισε.

Τα ψηφιακά νομίσματα μπορεί επίσης να ακολουθούν τις μετοχές.

«Οι αμερικανικές αγορές μετοχών έχουν υποχωρήσει από την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Ιούλιο την Τετάρτη, με το βασικό στοιχείο να είναι ότι η Fed πιθανότατα δεν θα τελειώσει με αυξήσεις επιτοκίων έως ότου ο πληθωρισμός χαλιναγωγηθεί, χωρίς παράλληλα να παρέχεται καθοδήγηση για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων », δήλωσε στο CNBC ο Σάιμον Πίτερς, αναλυτής αγοράς κρυπτονομισμάτων στο eToro.

«Με τη στενή συσχέτιση μεταξύ των αμερικανικών μετοχών και των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, υποψιάζομαι ότι έχει περάσει στις αγορές κρυπτογράφησης και γι′ αυτό βλέπουμε το ξεπούλημα. Η τάση έχει επίσης ίσως επιδεινωθεί από τη ρευστοποίηση θέσεων long στις αγορές διαρκούς μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin».

Επικαλούμενος στοιχεία της Coinglass, ο Πίτερς είπε ότι την Παρασκευή καταγράφηκε η μεγαλύτερη ρευστοποίηση θέσεων long σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης από τις 18 Ιουνίου, επίσης την ημερομηνία που το bitcoin έφτασε στη χαμηλότερη τιμή του έτους περίπου στα 17.500 δολάρια.

Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου