Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Κυρώσεις από την Κίνα σε βάρος της Ταϊβάν

Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2022

Μεταξύ άλλων, απαγόρευση οικονομικής συνεργασίας με δύο ιδρύματα του νησιού μετά την επίσκεψη Πελόζι.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, κατά την επίσκεψή της στην Ταϊβάν.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, κατά την επίσκεψή της στην Ταϊβάν. 
ANN WANG VIA REUTERS

Η Κίνα θα προβεί σε «πειθαρχικές ενέργειες» εναντίον δύο ιδρυμάτων της Ταϊβάν, απαγορεύοντάς τους την οικονομική συνεργασία με εταιρείες και άτομα από την κινεζική ενδοχώρα, είπε ο Μα Σιαογκουάνγκ, εκπρόσωπος του Γραφείου Θεμάτων Ταϊβάν της Κίνας την Τετάρτη.

Τα δύο ιδρύματα είναι το Taiwan Institute for Democracy και το Taiwan International Cooperation and Development Fund, είπε ο Μα.

Επίσης η Κίνα πάγωσε την Τετάρτη τις εξαγωγές φυσικής άμμου στην Ταϊβάν και έπαυσε τις εισαγωγές φρούτων και προϊόντων από ψάρια από το νησί, καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, πραγματοποιεί επίσκεψη, την οποία καταδικάζει το Πεκίνο.

Σε μια «προειδοποιητική βολή» εν όψει της επίσκεψης Πελόζι, η Κίνα «πάγωσε» τις εισαγωγές από 35 εξαγωγείς μπισκότων και γλυκών από τη Δευτέρα.

Τον Ιανουάριο- Ιούνιο οι εισαγωγές της Κίνας από την Ταϊβάν έφτασαν τα 122,5 δισεκατομμύρια δολάρια, 7,3% παραπάνω σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μεταξύ των κορυφαίων εισαγόμενων αγαθών ήταν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ολοκληρωμένα κυκλώματα.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είπε ότι οι εξαγωγές φυσικής άμμου, που χρησιμοποιείται ευρέως στην οικοδομή και στην τσιμεντοβιομηχανία, στην Ταϊβάν, είχαν «παγώσει» από την Τετάρτη. Το 2007 η Κίνα είχε απαγορεύσει τις εξαγωγές φυσικής άμμου στην Ταϊβάν για περιβαλλοντικούς λόγους, κάτι που κράτησε έναν χρόνο. Σύμφωνα με επίσημα κινεζικά δεδομένα, πάνω από το 90% των εισαγωγών φυσικής άμμου προέρχονται από την Κίνα το 2007.

Επίσης σταμάτησε τις εισαγωγές κίτρων και κάποιων προϊόντων από ψάρια από την Ταϊβάν, για τις οποίες αναφέρθηκε πως οφείλονταν σε κατάλοιπα ζιζανιοκτόνων που βρέθηκαν σε κίτρα και ιχνών κορονοϊού σε κάποια κατεψυγμένα προϊόντα ψαριών τον Ιούνιο.

Μεταξύ των κορυφαίων εισαγωγών που κάνει η Κίνα από την Ταϊβάν είναι τα θαλασσινά, ο καφές, γαλακτοκομικά προϊόντα, αναψυκτικά και το ξύδι. Νωρίτερα μέσα στο έτος η Κίνα είχε αναστείλει τις εισαγωγές ροφών, ενώ πέρυσι είχε παύσει τις εισαγωγές ανανά και δύο ειδών μήλου, επικαλούμενη ανησυχίες για ζιζανιοκτόνα.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου