Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Κρυπτονομίσματα: Το ράλι του Ιουλίου και οι ανησυχίες για τον Αύγουστο

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Γιατί το Bitcoin έχει δεθεί στο άρμα του Nasdaq

Κρυπτονομίσματα: Το ράλι του Ιουλίου και οι ανησυχίες για τον Αύγουστο

Οι τιμές των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων καταγράφουν απώλειες σήμερα Τρίτη, ακολουθώντας το κλίμα νευρικότητα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι αγορές βρίσκονται εν μέσω γεωπολιτικών πιέσεων, λόγω του φημολογούμενου ταξιδιού της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Κίνας και έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στην περιοχή.

Η τιμή του bitcoin διαμορφώνεται στα 22.870 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 1,8%, ενώ το Ether καταγράφει απώλειες 5% στα 1.586 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 3% στα 1,09 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το «καλοκαίρι» στην αγορά

Ωστόσο, ο Ιούλιος ήταν ένας πολύ καλός μήνα για τα κρυπτονομίσματα, κι αυτό ήταν κάτι που είχε καιρό να συμβεί. Μάλιστα, όσοι μιλούσαν για τον «χειμώνα των crypto» έσπευσαν να αλλάξουν τη ρητορική τους κάνοντας πλέον λόγο για «καλοκαίρι εν μέσω καλοκαιριού».

Όπως επισημαίνει το Reuters, μετά από μήνες ελεύθερης πτώσης το Bitcoin σημείωσε άλμα άνω του 17% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοσή του από τον Οκτώβριο. Το Ether ενισχύθηκε κατά 57%, το ισχυρότερο μηνιαίο κέρδος από τον Ιανουάριο του 2021.

Η σύνδεση με τον Nasdaq

Το ράλι αυτό ακολούθησε την άνοδο πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομική επιβράδυνση και ο κίνδυνος της ύφεσης θα μπορούσαν να φρενάρουν την επιθετική πορεία αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα συσχετίζεται σταθερά θετικά με τον Nasdaq από τα τέλη Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου συνήθως κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Ο Itai Avneri, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων INX, περιέγραψε τη σύγκλιση του Ιουλίου ως «καλά νέα». «Σημαίνει ότι οι θεσμικοί επενδυτές κοιτάζουν το bitcoin όπως κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο», είπε. «Όταν η αγορά γυρίσει – και θα γυρίσει – αυτά τα ιδρύματα θα επιστρέψουν και θα επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα».

Κέρδη 255 δισ. δολ.

Τα κέρδη δεν περιορίστηκαν στο bitcoin, καθώς η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέβηκε πάνω από τα 1,15 τρισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας πάνω από 255 δισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinGecko.

Επίσης, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία CryptoCompare, τα υπό διαχείριση στοιχεία ενεργητικού σε επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 16,9% στα 25,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο, αντιστρέφοντας την πτώση του Ιουνίου κατά 36,8%.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου