Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Σε 9 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ

 Παρασκευή, 5 Αυγούστου, 2022

Αντιμετώπιζε κατηγορίες για ναρκωτικά.

VIA ASSOCIATED PRESS

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ σε 9 χρόνια φυλάκιση λόγω κατηγοριών για ναρκωτικά, αφού την βρήκε ένοχη για κατοχή ναρκωτικών και λαθρεμπόριο, λόγω μεταφοράς δοχείων με λάδι κάνναβης.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 9,5 χρόνια στη φυλακή για την Γκράινερ, η οποία είχε ότι η μεταφορά των φιαλιδίων στη Ρωσία έγινε από λάθος. Επίσης, της επιβλήθηκε πρόστιμο ενός εκατ. ρουβλιών (16.000 δολαρίων).

Η ίδια είπε πως κατανόησε την ποινή. Συνοδευόμενη εκτός αίθουσας από αστυνομικούς, γύρισε προς τους δημοσιογράφους και είπε «αγαπώ την οικογένειά μου».

Οι συνήγοροί της είπαν ότι θα ασκήσουν έφεση, ενώ δήλωσαν ότι το δικαστήριο αγνόησε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν καθώς και την ομολογία ενοχής της.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποδεχτεί μια «σοβαρή πρόταση» από την Ουάσινγκτον που έγινε πριν από εβδομάδες για την επιστροφή της Γκράινερ, είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. «Είναι μια σοβαρή πρόταση. Τους καλούμε να την δεχτούν. Θα έπρεπε να την είχαν δεχτεί πριν από εβδομάδες, όταν την είχαμε κάνει αρχικά» είπε ο Κίρμπι, αρνούμενος να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε πως η κυβέρνησή του θα συνέχιζε να καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή της. «Σήμερα η Αμερικανίδα πολίτης Μπρίτνεϊ Γκράινερ έλαβε μια ποινή φυλάκισης που είναι άλλη μια υπενθύμιση αυτού που ο κόσμος ήδη ξέρει: Ότι η Ρωσία κρατά άδικα την Μπρίτνεϊ. Είναι απαράδεκτο, και καλώ τη Ρωσία να την απελευθερώσει άμεσα ώστε να μπορέσει να βρει τη σύζυγό της, τους αγαπημένους της, τους φίλους και συμπαίκτες της».

Η Γκράινερ, δύο φορές ολυμπιονίκης και αστέρι του WNBA, συνελήφθη στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν κατέφθασε στη Ρωσία για να παίξει σε ρωσική ομάδα κατά την offseason του WNBA. Η υπόθεσή της μπλέχτηκε στη γεωπολιτική «θύελλα» της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ίδια παραδέχτηκε πως είχε δοχεία για άτμισμα με λάδι κάνναβης, μα τα έβαλε κατά λάθος στα πράγματά της.

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου